19.6.2010

Ihanat, kamalat KIRJAKERHOT!


Book-a-holic:ina jämähdän aina välillä tuijottelemaan kirjakerhojen mainoslehtisiä ja mietin mielessäni mitkä kirjat valitsisin liittymistarjouksesta jos kerhoon liittyisin. Kirjakaupassa en kykene käymään ilman uuden kirja ostoa, joten kirjakerho on minulle melkein kuin suoranainen taivas!

Selailla kerholehteä kotisohvalla lötkötellen ja rastitellen lehdestä houkuttavia uutuuskirjoja tai alennuspokkareita...ja sitten se ilo ja hurmio kun pakettikortti saapuu. Kuin eläsi Joulun joka kuukausi uudestaan ja uudestaan!

Kirjoja..ja lisää kirjoja!
Jossain vaiheessa kuitenkin tulee se tilanne, jolloin katsahdan kauhuissani lattialla kasaantuvaa kirjatornia (kaikki vielä tietenkin lukematta ajanpuutteen vuoksi) ja mietin mihin kirjoja saisin vielä laitettua. Hylly kun on jo täynnä ja kaappikin pursuaa. Vaikka kirjasto on minulle kuin huvipuisto, en silti tykkää paljon lainailla kirjoja. Uuden kirjan tuoksu ja sileät kannet vievät minun kohdallani suuremman korren, sen kun saa myös pitää niin kauan hyllyssä kuin vain haluaa ja lukea vasta sitten kun sille päälle sattuu.

Huonoja kokemuksia..
Olin aikaisemmin SSKK:n sisarkerhossa Bookavenuessa, mutta se oli todellinen pettymys. Kerho antoi ymmärtää olevansa etenkin naisille suunnattu moderni viihdekirjaclubi, josta voisi tilailla niin hyvää viihdekirjallisuutta kuin pieniä sisustuselementtejä kotiin.

Todellisuudessa kuukauden kirjana oli vuoden lopussa jokin kalenteri (Nalle Puh tai Kaj Stenvall), vuoden alussa sitten taas laidutusoppaita ja keväällä puutarhaoppaita. Itse kerholehti oli useinmiten vain sivun pituinen ja hävisi mainosten joukkoon. Kun sitten peruuttelin kuukauden "kirjoja" (eli näitä kalentereita ja elämänoppeja) ja katsastelin kerhon nettisivuilta jotain oikeaa kirjaa luettavaksi, oli kerhohintainen kirja lopulta kalliimpi kuin kaupasta ostettuna (olipas mahtava kerhoalennus!). Kaiken kukkuraksi jouduin odottelemaan yhtä kirjaa yli kuukauden jonkin sekaanuksen takia. Asiakaspalveluun oli tietenkin jonoa 15-25 min (joka kerta!!) ja sähköpostivastauksiakin sai odotella!

Ainiin ja sitten nämä ihanat kodin sisustustarvikkeet.. Yksisivuisen kerholehden kääntöpuolella oli noin 5-7 pientä esinettä (peltipurkkeja, seinäkoukkuja yms.), jotka olivat mielestäni todella törkeästi ylihinnoiteltuja!!

Olisin ollut valmis siirtymään Bookavenuesta Suureen suomalaiseen kirjakerhoon, mutta tämä oli jostain syystä mahdotonta vaikka ovat saman konsernin kerhoja. Poistuin tuosta härdellistä sitten kokonaan.

Mutta silti niin houkuttelevaa..
Tarkastelin noita Wsoy:n kirjakerhoja ja ne vaikuttaisivat aika kivoilta! Kuukaudenkirjat ovat aina 30-60 % kustantajan normaalihintaa edullisempia ja kirjatkin sopisivat hyvin makuuni. Uudet kirjat-kerho esittelee nimensä mukaisesti wsoy:n uutuuksia ja Johanna-kerho taas rajautuu menestyskirjoihin. Kirjakategoriat ovat laajat ja löysin monta hyvää kirjaa jotka haluaisin omakseni. Sorrunko vaiko en kirjakerhoiluun..?

3 kommenttia:

 1. Heh, aina mäkin katson niitä mainoksia valiten mitä ottaisin, vaikka ikinä en ole yhteenkään kirjakerhoon kuulunut! :) Sait sen nyt kyllä vaikuttamaan niin houkuttelevalta että voisin harkitakin, vaikka kirjoja kertyy nytkin kotiin nopeammin kuin ehdin niitä lukea... :)

  VastaaPoista
 2. Juu niinhän nuo kerhot himottaa, vaikka niistä löytyykin se pimeä puoli myös, joka on tuo kirjojen kerääntyminen ja lukupaniikki :D

  VastaaPoista
 3. Heips,

  Kuuluin vuosikaudet 80- luvulla ja jopa vielä 90-luvulla Suureen Suomalaiseen Kirjakerhoon ja oli ihan tyytyväinen. Kuukauden kirjana oli aina uutuuskirja. Heillä taitaa vieläkin olla liike Lönnrotinkadulla. Siellä oli suurempi valikoima kirjoja kuin lehdessä ja oli paljon poistomyyntiä ja alekirjoja. Kuukaudenkirja oli ehkä siihen aikaan muutaman markan halvempi kuin kaupassa. Paljoa siinä ei säästänyt mutta eipähän tarvinnut kävellä kauppaan. Erittäin hyvä vaihtoehto niille, jotka asuvat maaseudulla eikä ole kirjakauppoja joka nurkilla. Loppujen lopuksi tuntui hölmöltä olla kirjakerhossa, kun oli tosiaan kirjakauppoja joka paikassa näin pääkaupunkiseudulla ja pienet lapset sekä työ vaati veronsa. Kiva oli kuitenkin saada kerholehti ja selailla sitä tyyliin mitä lukisin jos jaksaisin...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)