12.8.2010

Rakastajia ja petoksia

Eleanor Hermanin
Kuninkaiden rakastajattaret on saanut jatkoa Kuningattarien rakastajilla!

Törmäsin kirjaan citrymarketin alehyllyllä ja se lähti siitä sitten saman tien mukaani.  Tämä suomenkielinen painos on jo vuodelta 2008. Samanhenkinen kansipaperi näyttää hyvältä Eleanorin edellisen kirjan rinnalla. Kiva täydennys kirjahyllyyn :) Edellinen (kuninkaiden rakastajattaret) oli sen verran viihdyttävä, että tämä on pakko ahmaista piakkoin, vaikka moni tarina onkin jo tuttu!

Kirja-arvio täällä!


11 kommenttia:

 1. Moi! Kysyisin sellaista, että kun en tätä sinun suosimaasi tyylisuuntaa ole aiemmin oikeastaan yhtään lukenut, niin mitkä kirjat voisivat olla sellaisia hyviä aloituskirjoja ko. tyylisuntaan tutustuville? Jotain historiallista romantiikkaa siis :). Tuulen viemää on jo kirjahyllyssä, mutta sitäkään en ole vielä lukenut.

  VastaaPoista
 2. Moi Tessa! Laitoitpa vaikean kysymyksen! En missään nimessä halua suositella sellaista kirjaa johon petyt :D .. hmm. Sergeanne Golon:in Angelika (kirjasarja) on oma suosikki ja palaan siihen aina vähän väliä! Siinä pääsee sukeltamaan mm. ranskan historiaan ja aurinkokuninkaan maailmaan.

  Tuulen viemää on myös loistava. Amerikan sisällissota tulee tutummaksi ja Scarlett on vastustamaton päähenkilö!

  Jude Deverauxilta (huom olen lukenut vasta 1 kirjan) löytyy taas historiallisissa puitteissa kirjoitettuja kevyempiä tarinoita, itse historia on poistettu ja kirjat keskittyvät itse romantiikkaan.

  Itse ostin juuri Anna Godbersenin Huuma-kirjan, joka vaikuttaa viihteellisen hyvältä! Arvostelu siitä löytyy mm. kirjablogista nimeltä Lukupaikka:

  http://uusilukupaikka.blogspot.com/2010/04/anna-godbersen-huumaa.html

  VastaaPoista
 3. Juliette Benzonin Catherine - kirjasarja on kanssa aivan omaa luokkaansa! Kertoo muistaakseni 1500-luvusta ja sisältää ikuisesti palavaa rakkautta ja jatkuvia vastoinkäymisiä.

  Diana Gabaldonin Muukalainen - kirjasarja on ihana ja sisältää rohkeita kohtauksia ja jännittävän juonen.

  Sarah Dunant kirjoittaa hyviä ja veikeitä kirjoja (mm. Kurtisaanin vuoteessa!!)

  Jane Johnsonin Neidonryöstö (historiallien seikkailu).

  Douglas Carlton Abrams: Don Juanin päiväkirja

  Aaapua näitä on niin monta että kannattaa lukea juuri se mikä houkuttaa juoneltaan eniten X)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Taidan tosiaan aloittaa siitä Tuulen viemästä. En tiedä mikä siinä oikein on että en sitä vieläkään ole lukenut: Uskon, että pidän siitä, mutta ehkä se on kirjan paksuus mikä on saanut siirtämään ja siirtämään lukemisen aloittamisen myöhemmäksi. Pitää laittaa nuo muutkin goodreadsin to-read -listalle ja alkaa bongailemaan pikkuhiljaa kirjastossa kunhan joku mielenkiintoinen sattuu kohdalle :).

  VastaaPoista
 5. Paksuissa kirjoissa on monestikin käynyt kohdallani niin, että alku on raskasta ja luen vain muutaman sivun kerralla, mutta sitten yhtäkkiä saankin otteen tarinasta ja kirja loppuukin liian nopeati.

  Lukuiloa sinulle Tessa! :D

  VastaaPoista
 6. Samanlainen kirjamaku meillä. :) Minä myös olen aivan hulluna historiallisiin romaaneihin ja jos niissä on vielä romantiikkaa mukana, niin mitäpä muuta sitä voisi enää toivoa? Tykästyin kovasti Eleanor Hermanin Kuninkaiden rakastajattariin, mutta en tiennytkään, että sille on jatko-osa. Täytyy pitää silmät auki, jos minäkin sen jostain löytäisin… Aivan uskomattoman hieno blogi sinulla muuten, ehdottomasti jään seurailemaan.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa Cilla! Kiitos kovasti kehuista! :D
  Löysin tosiaan cittarista vahingossa 6-7 eurolla tuon kuningattarien rakastajat. Toistaiseksi ollut hyvä ja vähän raaempi kuin edellinen (kuninkaat kun eivät sietäneet kovinkaan paljon vaimojensa syrjähyppyjä).

  VastaaPoista
 8. Pakko lukea nuo kummatkin kirjat!
  Kerroit aika hurjia pätkiä tuosta kuningattarien rakastajat-kirjasta. Varmaan ollut kovempi juttu jos kuningattarella paljastunut rakastaja.
  Kuinka julmia kidutustuomioita saivat siihen aikaan. Kuullosti ihan hirveältä ne kertomasi kidutuskohtaukset, jotka luit kirjasta. Kuinka julma ihminen voi olla!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi30.9.10

  Tuulen viemää on klassikko, jonka luen aina muutaman vuoden jälkeen uudelleen. Jotain ihmeellistä vetoa siinä vain on.

  Joka kerta uppoudun tarinaan niin, että melkein uskon (tai ainakin toivon) lopun muuttuvan toiseksi juuri tällä lukukerralla. Mutta aina se vain loppuu samalla tavalla ja jään huokailemaan... jaa, enpäs kerrokaan, mitä. Jollakin voi olla kirja vielä lukematta.

  VastaaPoista
 10. Tiedän mitä tarkoitat! Jatko-osakin (Scarlett) tuntuu enemmänkin "tehdyltä" kuin tyydyttävältä jatkolta.

  Itsekin haluaisin lukea useammin tuon klassikon, mutta olen nyt sortunut pari kertaa katsomaan vain elokuvan putkeen.

  Apua, nyt sitten todellakin tekisi mieli lukea tuo Tuulen viemää uudestaan! Olen varmaan jo kuitenkin unohtanut monta herkullista yksityiskohtaa..edellisestä lukukerrasta on todellakin aikaa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)