10.7.2011

Red Riding Hood

Kirjailijat: Sarah Blakley-Cartwright & David Leslie Johnson

Adlibris -->

Elokuvan rinnalle tehty syventävä kirja punahilkan tarinasta hieman jännittävämmäsä muodossa.

Valerie elää Daggorhornin kylässä keskellä metsää. Elämä ei kuitenkaan ole täysin normaalia, sillä kyläläiset joutuvat pelkäämään kuollakseen isoa pahaa sutta. Enää ei kuitenkaan pelkät vuohiuhrit riitä tyydyttämään petoa, vaan pitkästä aikaa kyläläiset joutuvat kokemaan ihmismenetyksen. Uhri on Valerien kaunis ja hentoinen sisko Lucie.

Samoihin aikoihin Valerie joutuu kamppailemaan tunteidensa kanssa tuoreen sulhasensa Henryn ja lapsuudenystävänsä Peterin välillä. Pian kuitenkin käy ilmi, että kylää vaaniva peto on itseasiassa ihmissusi ja siis yksi kyläläisistä, eikä Valerie voi luottaa kehenkään!

Arvio

Innostuin suuresti, kun törmäsin tähän kirjaan Ison Omenan (espoo) mahtavan upeassa, uudistuneessa Suomalaisessa Kirjakaupassa. En ole päässyt elokuvaa katsomaan, vaikka palavasti sitä olen toivonut. Kirjan löytyminen olikin siis täydellistä ja rupesin sitä ahmimaan heti lähimmässä kahvilassa.

"What big eyes you have..."

Sadunomainen hohde kirjassa oli mielestäni huikean ihana. Vaikka tarina ei ollut kovin syvällinen, onnistui se nappaamaan minut seikkailuun mukaan. Pidin siitä, että Punahilkan tarinanpiirteitä löytyi kirjasta, vaikkakin pariin otteeseen piirteet tuntuivat vähän pakotetuilta.

Intensiivistä jännitystä

Valerien rinnalla yritin kovasti pähkäillä kuka mahtaa olla iso paha susi.  Kyläyhteisön nousevat epäilyt ja tilanne, jolloin ystävä on valmis ilmiantamaan ystävänsä piti lukijaa jännityksessä ja lievässä ärsytyksessäkin. Isä Solomon nosti karvani pystyyn ennäkkoluuloillaan ja syyttelyillään. Olisin kovin mielelläni kumauttanut häntä jollain.

Peter Vs. Henry

Mitään todellista kolmiodraamaa kirjassa ei mielestäni ollut. Minusta kirja antoi melko selvän kuvan kummalle komistukselle Valerien rakkaus roihuaa. Mielenkiintoni siirtyikin enemmänkin siihen, kumpi pojista on mahdollisesti ihmissusi ja keneen Valerie voi todella luottaa, jos kehenkään.

Varoitus lukijoille!

Tämä kirja loppui kesken. Kirjailijoiden mielestä on ilmeisesti ollut hauskaa jättää vika luku kirjasta pois. Viimeiseltä sivulta löytyi nettiosoite, josta "Bonus chapter":in pystyi käydä lukemassa. Tämä ei kuitenkaan poistanut ärtymystäni. Mielestäni on älyttämän törkeää jättää loppuratkaisu pois, enkä tätä asiaa voi kirjailijoille anteeksi antaa. Olenhan kuitenkin kirjastani maksanut!

Älkää siis ottako kirjaa mukaan paikkaan, jossa ette voi lukaista viimeistä lukua netistä!

TUOMIO:

Pidin kirjasta. Luin sen todella kevyesti ja nopeaan tahtiin. Mainittava on kuitenkin, että kirja perustuu elokuvaan, ei toisin päin. Tästä johtuen kirjan tarina ei sukeltanut pintaa syvemmälle, vaan kertomus pysyi aiheessaan ja henkilöhahmot kevyinä. Tunteiden solmuja ei siis juurikaan selvitetty eikä tarina karannut sivuraitelle.  Tämä oli osittain vähän kuin lukisi elokuvan käsikirjoitusta.

En tylsistynyt missään vaiheessa, vaan luin innolla eteenpäin. Satumaisuus oli houkuttavan ihanaa! En malta odottaa elokuvan ilmestymistä. Kerrankin elokuva on mahdollisesti hienompi kokemus kuin kirja.


★ ★ ★

6 kommenttia:

 1. No johan oli outoa, että viimeinen luku jätetään kirjasta pois! Varmasti ärsytti. Kuvittele, että otat sen mökkilukemiseksi ja sitten et pääse nettiin lukemaan loppua. Huh huh.

  VastaaPoista
 2. Täysin anteeksiantamatonta!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoiselta kuulostaa. Olisin myös halunnut mennä katsomaan elokuvan, mutta missasin sen. Tosiaan outoa, että viimeinen luku on jätetty pois.

  VastaaPoista
 4. Hei Cilla! Katsoin itse juuri leffan ja mielestäni olikin yllättävän pelkistetty verrattuna kirjaan. Kirjassa tarina oli aavistuksen syvempi, vaikkei mitenkään "syvä" loppupeleissä ollut.

  Herää taas se kysymys, pilaako toinen kokemus toisen? Olsinko tykännyt leffasta enemmän, jos en olisi lukenut kirjaa ensin.

  Odotin visuaalisempaa ja hienompaa elokuvakokemusta. Elokuva oli silti ihan hyvä, kirja oli kuitenkin aavistuksen parempi.

  VastaaPoista
 5. kävin kattomassa ton leffana ja tykkäsin kovasti! pitäis sitte lukee toi kirjana :D

  VastaaPoista
 6. Inka, lue ihmeessa kirja jos tykkäsit leffasta! Kirja on tehty elokuvaa varten tarinan syvennykseksi joten siitä on kiva ahmia lisää yksityiskohtia! Juoni on toisaalta aika sama, joten järkyttäviä yllätyksiä ei tule (jos elokuvan on jo nähnyt).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)