9.12.2011

Anna Godbersen - Erheitä (#3)

Envy, 2009              Adlibris -->
(Huumaa #3)
428 sivua

"Säkenöiviä seurapiirikaunottaria, tummakulmaisia nuorukaisia, verhottuja katseita, salaisia viestejä, kiihekeitä romansseja, uuvuttavia juhlia - ja yhteiskunnallisen aseman vaatimaa näennäisen hillittyä käytöstä ja korkeaa moraalia".. Noh ainakin melkein :)

Suhdesotkut mutkistuvat ja edellisistä osista tutut seurapiirperhoset kamppailevat säilyttääkseen asemansa, kasvonsa ja ylpeytensä. Hymyjen taakse kätkeytyy katkeruutta ja silmät välähtelevät vihasta ja kateudesta.

Arvio:

Tämän kirjasarjan ensimmäinen osa "Huumaa" oli mielestäni ihan ok, mutta turhan kevyt makuuni, sarja on kuitenkin vain parantunut loppua kohden ja kirjan henkilöhahmot ovat tulleet tutuiksi ja tuntuvat näin ollen vanhoilta ystäviltä, joiden elämää on jännitävää seurata. Harvoin tosin käy niin, että viimeiset osat ovat parempia kuin ensimmäiset, mutta tämän sarjan kanssa näin on käynyt.

Solmuja onnessa

Elizabeth Holland, joka oli päähenkilö ensimmäisessä kirjassa, nuolee haavojaan nurkassaan antaen tälläkertaa "estraadin" villikkopikkusiskolleen Dianalle.  Diana, joka tässä kirjassa oli ehdoton suosikkihahmoni, on kasvanut ja aikuistunut ensimmäiseen kirjaan nähden paljon! Dianan ja Henryn suhdesotkua oli jännittävää seurata ja solmuja matkassa oli mukavissa määrin. Välillä meinasi mennä hermot, kun mikään ei toiminut, vaikka mahdollisuus onneen oli todella pienestä kiinni.

Sapettaa ja ihastuttaa

Penelope, joka ihastutti Huumassa ja kauhistutti Juoruissa sai sappeni todella kiehumaan tässä kolmannessa osassa! Pidän erityisen paljon kirjoista, jotka nostattavat tunteet pintaan, joten vaikka minun teki välillä mieli heittää kirja seinään, koska Penelopen juonittelu ja Henryn heikkous ärsytti niin paljon, kertoo se vain, että kirjailija on onnistunut vangitsemaan lukijansa jonenkäänteihin.

Takaisin ryysyihin, kiitos!

Entinen palvelustyttö Lina, nykään seurapiirineito Carolina Broud on tähän osaan mennessä muuttunut sietämättömän itsekkääksi ja törkeäksi. Aikaisemmissa kirjoissa olen pitänyt Carolinasta, mutten enää juhlinut Linan "ryysyistä rikkauksiin"-onnistumista, vaan toivoin Carolinalle vastoinkäymisiä ja kolhuja elämään.

Tuomio:

Kirja keskittyy ylhäisöneitojen suhdesotkuihin, joten tämä oli jälleen historiallista pintaliitoa, mutta koska juoni on kehittynyt ja mutkistunut aikaisempiin kirjoihin nähden, viihdyin tämän parissa suuresti! Kun ensimmäisessä kirjassa edettiin varovasti ja kevyesti, on nyt tässä kolmannessa osassa melkoinen sotku käynnissä. Suurta ärsytystä aiheutti Dianan ja Henryn epätoivoinen suhde, joka ei saanut millään tuulta alleen, ja vielä suurempaa ärsytystä aiheutti miesten helppo pyörittäminen. Pidin siitä ettei mikään oikein mennyt aina putkeen eivätkä toiveet aina toteutuneet.

Jos et ole ollut varma ensimmäisen osan jälkeen pidätkö sarjasta vai et, suosittelen jatkamaan, sillä tämä sarja sen kun vaan paranee!


★ ★ ★ +


The Luxe -sarja:
1. Huumaa (The Luxe, 2007)
2. Juoruja (Rumors, 2008)
3. Erheitä (Envy, 2009)
4. Hehkua (Splendor, 2009)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)