7.2.2012

Laskettelua ja e-kirjoja

Palasin sunnuntaina laskettelumatkalta Rukalta. Kokeilin ensimmäistä kertaa suksilla laskettelua ja muutaman tyylikkään kaatumisen jälkeen pääsin mäen suht tyylikkäästi alas asti! Tällaisen aktiiviloman aikana ei juurikaan kirjoja tullut luettua, vaikka kovasti suunnittelin lämpimän kaakaon ääressä niitä lueskelevani.

Lihakset kipeinä ja energiat täysin kulutettuina sain kuitenkin  hitaasti, mutta varmasti luettua elämäni ensimmäisen e-kirjan! En vieläkään ole täysin lämmennyt näille sähköisille teoksille, mutta ovat ne kieltämättä käteviä matkalle.

Amazonista löytyi yllätyksekseni vaikka millä mitalla täysin ilmaisia e-kirjoja kindlelle, joihin oli helppo tarttua. Yksi näistä oli T.P Boje:n Beyond, joka on kirjailijan omakustannus ja aloittaa kirjasarjan kummitusakatemiasta.

Amazon (kindle) -->

T.P Boje:n blogi -->

16-vuotias Meghan havahtuu hereille ilmassa liitävässä laivassa ja hänelle selviää että hän on oikeastaan kuollut ja matkalla kuolleiden akatemiaan oppimaan, kuinka elää ja selviytyä kuoleman jälkeisestä elämästä.

Meghan ei muista juuri mitään entisestä elämästään saati sitten kuolemastaan, mutta hän sopeutuu pikkuhiljaa uudelaiseen elämäntyyliinsä ja oppii, että kummituksena olemisessa on myös omat hyvät puolensa.Arvio:

Kummitukset ovat kiehtovia, joten kiinnostuin kokeilemaan tätä vähemmän mainontaa saanut omakustanteista e-kirjaa. Kirja oli melko lyhyt, joten tarina ei mielestäni päässyt kunnolla alkuun, vaan lukijalle vasta esiteltiin tämä uudenlainen kummituksia ja enkeleitä sisältävä maailma. Kirja tuntui lähinnä melko nuorille suunnatulta novellimaiselta sadulta.

Tuttu juttu -show

Halusin kovasti tykätä tästä ja kannustaa vielä tuntematonta kirjailijaa, mutta kirjassa oli mielestäni jonkin verran vielä parantamisen varaa. Upea marmorinen kummitusakatemia pilvien lomassa tuntui todella kliseiseltä ja elämä sen sisällä melkoisesti Tylypahkamaiselta. Alati muuttuvat portaat, tyhjästä pöydälle ilmestyvät herkulliset juhla-ateriat ja lentoharjoitukset toivat väkisinkin mieleeni Harry Potterin, jonka rinnalla kirja ei tietenkään kyennyt lainkaan kilpailemaan.

Love story

Kirjan rakkaustarina oli heikko, mutta herttainen. Meghan palloilee kahden pojan välillä, joista toinen on kummitus ja toinen hyvinkin elossa oleva ihminen. Jason (ihminen) elää vaikeaa elämää ja ystävystyminen Meghanin kanssa tuo hänen elämäänsä edes pientä valoa, mutta kummituksen ja ihmisen välinen suhde on akatemiassa kaikkea muuta kuin suotavaa. Akatemiassa Meghania taas opastaa komea satavuotias kummitus Mick, jonka seurassa Meghanin kummitussydän hakkaa tavallista nopeampaan tahtiin. Meghan, joka on vasta sopeutumassa uuteen elämäntyyliinsä on vaikean valinnan edessä.

Muutamia ärsytyksen aiheita:

Minua hiukan ärsytti se, että kirjassa ei juurikaan esiintynyt eri ikäisiä kummituksia, vaan kaikki olivat sopivasti nuoria ja Meghanin ikäluokkaa. Minusta olisi ollut paljon mielenkiintoisempaa, jos eri ikäluokat olisivat kohdanneet vahvemmin. Suunnattoman paljon minua ärsytti se, että kirjassa piti olla se yksi pakollinen "ilkeä tyttö", joka tyttöjenginsä kanssa pompotteli muita, ystävällisempiä hahmoja. Todellinen standardi-ilkimys siis.

T.P Boje ei myöskään ole amerikkalainen, joten välillä tuntui, että nuorten keskustelunpätkät olivat liian muodollisia, eivätkä tuntuneet lainkaa aidoilta. Henkilöiden persoonallisuudet eivät myöskään päässeet näin ollen kunnolla esiin.

Tuomio:

Ajatusta löytyi tarinan suhteen, mutta tätä olisi voinut mielestäni kehitellä vielä vähän. Kirja loppuu myös töksähtävästi, joten täysipitkän seikkailun makua ei ehtinyt syntyä. Akatemian kuvaus oli mielestäni liian pehmoa ja tyypillistä, etenkin sateenkaaret taisivat olla kohdallani liikaa. Muuten tämä oli ihan suloinen stoori, jossa on potentiaalia, mutta joka ei kuitenkaan ihan häikäissyt...


★ ★ +


Katso kirjatraileri!

1. Beyond
2. Serenity
3. Endurance

2 kommenttia:

  1. Jokohan nyt alat pikkuhiljaa lämmetä iPodille? On kuulemma hämmästyttävän kevyt ja mahtuu hyvin käsilaukkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko ipadia? Ipod on se musiikkilaite. Mielestäni ipad on kyllä edelleen ihan turha laite. Läppärillä ja iphonella pärjää mukavasti..

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)