30.3.2012

Suzanne Collins - Vihan liekit (Nälkäpeli #2)

Catching Fire, 2009              Adlibris -->
412 sivua.


Nälkäpeli on ohi ja Katniss sekä Peeta valmistautuvat voittajan kiertuelleen. Katniss selvittelee tunteitaan Peetan ja Galen välillä, mutta Presidentti Snown yllätysvierailu ennen kiertueen alkamista sekoittaa täydellisesti Katnissin suunnitelmat. Snow syyttää Katnissin marjatempun aiheuttaneen epätoivottua kuohuntaa vyöhykkeillä ja vaatii uhkauksien saattelemana Katnissin vakuuttavan kansalle syvät tunteensa Peetaa kohtaan. Samaan aikaan Capitolissa valmistaudutaan nälkäpelin neljännesjuhlaan ja tiedossa on uusi ja yllätyksellinen juhlapeli!

Arvio:

Nälkäpelin toinen osa onnistui täydellisesti ylläpitämään huikeaa tunnelmaansa! Capitolin rakoileva valta eri vyöhykkeillä ja uhkaava kapina nostatti kirjan aivan uudelle tasolle ja Presidentti Snown vastenmielisyys sekä kiero valtataistelu nosti ihokarvani pystyyn!

Liekehtivä tyttö

Capitol on lopullisesti menettänyt uskottavuutensa vyöhykkeillä ja Presidentti Snow päättää vilauttaa voittokorttejaan ilmoittamalla, että nälkäpelin juhlavuotena kilpailijat valitaan jo olemassa olevista voittajista. Viimeisetkin toivonhiukkaset paremmasta elämästä katoavat kun Katniss tajuaa olevansa vyöhykkeen 12 ainoa valittavissa oleva tyttötribuutti. Sydämeni sykki hurjaa tahtia, kun porhalsin eteenpäin ja toivoin kipinöivän kapinan roihahtavan täyteen roihuunsa. Vihjailut vyöhykkeestä 13 antoivat juuri tarvittavaa toivoa ja sisimmässäni kannustin alistettua kansaa mahdottomissa toiveissaan Capitolin kukistamisesta.

Uusi areena ja uudet liittolaiset

Suzanne Collins tutustutti lukijansa jälleen uuteen taisteluareenaan, Capitolin kehittämiin mutantteihin ja uusiin mielenkiintoisiin tribuutteihin. Ennen kirjaan tarttumista, pelkäsin että uusi nälkäpeli muistuttaa liikaa edellistä ja voi näin ollen vähentää kirjan pisteitä. Nälkäpeli-areena oli peloistani huolimatta onnistuneen mielenkiintoinen ja jännittävän yllätyksellinen. Katniss joutui aloittamaan pelinsä täysin uudella strategialla ja mm. liittoutumaan selvitäkseen pahimmista kilpailijoista. Luottamuksen puute uusiin liittolaisiin toi kirjaan sykähdyttävää jännitettä ja selkäänpuukotusta sai koko ajan pelätä.

Shakkipeliä?

Minua häiritsi aavistuksen verran Katnissin tietämättömyys ja välillä heikko päättelykyky. Myös Haymitchin tapa jättää asioita strategisesti kertomatta meinasi suututtaa, mutta juonen kannalta se taisi kuitenkin olla melko oleellista. Olisin toivonut Katnissin havahtuvan voimakkaammin vyöhykkeiden kuohuntaan ja ottavan asemansa paremmin haltuunsa, eikä esiintyvän vain "pelinappulana". Toiminta oli kuitenkin sen verran yllätyksellistä ja pökerryttävän huikeaa, että pienet harmistuksen aiheet unohtuivat nopeasti.

Tuomio:

 Todella huikea ja mieleenpainuva lukukokemus jälleen kerran! Kuten monia muita tämän kirjasarjan faneja, myös minua häiritsee ihmiset jotka hehkuttavat nälkäpeliä nähtyään vain elokuvan. Elokuvaversio ei mitenkään onnistu luomaan niin vahvoja tunteita kuin nämä kirjat. Se tunne kun kirja loppuu ja hiljennyt pohtimaan juuri lukemaasi sekä tasoittamaan sydämensykettäsi on yksinkertaisesti sanoinkuvaamattoman hienoa! Ei voi sanoa kuin WAU...olen täysin hurahtanut tähän kirjasarjaan!

Älä jätä tätä kokemusta väliin!

❦❦❦❦+

Katso kirjatraileri!

Nälkäpeli-trilogia:
1. Nälkäpeli (The Hunger Games, 2008)
2. Vihan liekit (Catching Fire, 2009)
3. Matkijanärhi (Mockingjay, 2010)

5 kommenttia:

 1. Pakko lukea nämä kirjat. Tykkäsin kyllä leffasta mutta en tosiaan lukenut kirjaa ensin. Aihe kuullosti niin hurjalta, ja pelkäsin että leffassa on liikaa väkivaltaa.

  Löysit muuten hienon "alustan" kirjallesi ylläolevaan kuvaan. Jotain hyötyä minun kuihtuneesta kanervasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea on kyllä raju, mutta kirjat eivät ole onneksi liian raakoja! :D Sinun kuihtunut kanerva oli oikein mainio kuvajalusta!

   Poista
 2. Heti menin katsomaan sun blogista minkälaisen kuvan otit ja mistä. Et ovesta pitkälle päässyt:D
  Aluksi katsoin, että kirja lepää matolla mutta sitten hiffasin kuolleen kanervan. Hieno kuva!

  VastaaPoista
 3. Minä pidin tästä sarjasta melko paljon, mutta ärsyynnyin tässä kirjassa ekan kirjan toistoon. Olisin toivonut jotain uutta ja erilaista... tässä periaatteessa oli sama idea vähän eri kääreessä. Mutta hyvä siitä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri olet oikeassa, että toistoa nälkäpelin suhteen esiintyi. Kirjassa olisi tosiaan saanut esiintyä hiukan enemmän kapinallista toimintaa nälkäpelin sijaan.. Olen tainnut nyt hurahtaa tähän sarjaan niin totaalisesti, ettei minua juuri mikään yksityiskohta meinaa häiritä. Matkijanärheltä odotan kyllä jo jotain uutta. Nälkäpeli-kilpailut on mielestäni nyt koluttu aika perusteellisesti. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)