24.4.2012

Anna Godbersen - Hehkua (#4)

Splendor, 2009                         Adlibris -->
(Huumaa #4)
427 sivua.

Kirjasarjan viimeinen osa kuroo tapahtumia yhteen! 

Diana on lähtenyt Henryn perään maailmalle nauttien vapaudestaan ja ennennäkemättömän lyhyestä tukastaan. Elizabeth taas yrittää sopeutua uuteen avioliittoonsa ja tilaansa, samaan aikaan kun hänen entinen kamarineitonsa Lina valloittaa seurapiirejä valtavalla perinnöllään ja huikeilla juhlillaan. Penelope taistelee kynsin ja hampain asemastaan, vaikka hänen aviomiehensä Henry on jättänyt hänet yksin erittäin epäsuotuisanan hetkenä. Entinen New Yorkin hehku on tallella, mutta maailma henkäilee jo muutosta vanhoihin, totutuihin tapoihin.

Arvio:

Tämä kirjasarja on alusta asti ollut mukavan tapahtumarikas. Kevyt, mutta miellyttävän monipuolinen juoni on jaksanut innostaa minua lukemaan koko sarjan loppuun asti. Nämä kirjat ovat niitä täydellisiä loma/kesälukemisia, sillä kovin syvälliseksi ei lukijan tarvitse ryhtyä.

Kuin vanhoja tuttuja

Kerroin jo edellisen kirjan arvostelun parissa, kuinka mielipiteeni henkilöistä on muuttunut sarjan osien myötä. Tämä kertoo ainakin sen, että henkilöhahmot elävät ja kehittyvät kirjan sivuilla mukavasti. Ryysyistä rikkauksiin ei ole enää minun lempiteemani, entinen kamarineito Carolina Broad on makuuni aivan liian kiittämätön ja vielä itsekeskeisin kaikista hahmoista, vaikka luulisi pientä elämän tuomaa nöyryyttä löytyvän. Kirjasarjoissa parasta on kuitenkin hahmoihin tutustuminen. Muutaman kirjan jälkeen he tuntuvat kuin ystäviltä tai vähintään vanhoilta tutuilta, joita jää jopa kaipaamaan.

Uusi aika

Diana, tuo ikuinen villikko, rajoja rikkova uuden ajan ihminen onnistui taas ihastuttamaan. 1900-luvun alun maailmanmuutoksen tuulahdus alkaa Dianan radikaalin lyhyestä tukasta ja ennennäkemättömän avoimesta elämäntyylistä. Vaikka New York ja sen seurapiiriperhoset elävät vielä totuttuun tapaansa, uudenlaisia ajatuksia pilkahtelee jo seurapiireissä. Tämä loi uudenlaista mielenkiintoa kirjaa kohtaan. Kirja on myös erittäin naisvoittoinen. Kirjan mieshahmot ovat ärsyttävän pehmoisia ja suoraan sanottuna nössöjä, tämä vie jonkin verran kirja pisteitä.

Hehkeitä juonenkäänteitä

Tämä viimeinen osa etenee samassa hengessä kuin edellisetkin. Lukijana sain jännittää kehittyykö Carolinan tyttömäinen rakastuminen mihinkään suuntaan tai onnistuuko Penelope taas sotkemaan Dianan ja Henryn välit. Kirjassa ehti tapahtua paljon, sillä aikaisemmissa kirjoissa alkaneet juonenkäänteen saavuttivat päämääränsä ja viimeiset, uudet yllätykset lähtivät käyntiin. Kirja ei kuitenkaan ollut mielestäni niin yllätyksellinen, kuin olisin toivonut.

The End...

Kirjailija on selkeästi halunnut pysytellä mahdollisimman onnellisessa lopussa, joten paha ei mielestäni saa kunnolla palkkaansa. Mielestäni olisi ollut nautinnollisempaa jos muutama itsekeskeinen ja raivostuttavan omahyväinen hahmo olisi jäänyt nuolemaan näppejään tai kohtalot olisivat olleet kahta kauheammat. Kirjan viimeiset tapahtumat eivät kuitenkaan onneksi olleet sentään siitä perinteisimmästä päästä.

Tuomio:

Pidin. Tarina oli kevyt, kuten edellisetkin, mutta juonta riitti pitämään lukijan kiinnostuneena. Naishahmot, kirjan päähenkilöt ovat loistavia ja kehittyneet sarjan mukana mukavaan tahtiin. Kirjailija on onnistunut ystävystyttämään lukijan kirjan henkilöihin, joten heitä jää jopa hiukan kaipaamaan. Mieshahmot ovat kuitenkin omaan makuuni liian saamattomia ja hienostelevia, jotta romanttinen puoli olisi ollut nautinnollista.

Suosittelen kesä/lomalukemiseksi!


❦❦❦


Kirjan kansikuvan "cover shoot":


Anna Godbersen - The Luxe

1. Huumaa (The Luxe, 2007)
2. Juoruja (Rumors, 2008)
3. Erheitä (Envy, 2009)
4. Hehkua (Splendor, 2009)


Ps. Kirjakuvassa Cookie Popseja! (paketti domino-keksejä + purkki appelssiini-tuorejuustoa dipattuna suklaaseen ja strösseleihin, nam!) 

4 kommenttia:

 1. Näenkö väärin vai onko kuvassa "taikinatikkareita"? :D Näyttää ainakin ihan!

  En ole ennen tätä kuuta niitä koskaan nähnyt, ja nyt jo kahdesti :D Ensin ystävän synttäreillä ja nyt tuossa. Onko tämä joku uusi villitys? :D

  (Ei liity kirjaan mitenkään, mutta taikinatikkarit kiinnostaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Niitähän ne! Muualla maailmalla ollut villityksenä jo jonkin aikaa ja mm. wsoy:ltä ilmestyntyt jokin reseptikirja (http://wsoy.fi/yk/products/show/203041). Kutsutaan mm. Cake Pops:eiksi. Minulle nämä tuli tutuksi bakerella.com-sivustolta.

   Nämä omat versioni on tehty dominokekseistä, joten eivät ole niin taikinamaisia sisältä, kuin kakkupohjasta tehtynä. Todella hauskoja ja suht helppoja! Tikut leikkasin ihan puisista varrastikuista, mutta tiimarista löytyy nykään ihan tikkaritikkuja ja muovikaistaleita, joita voi kietaista ympärille suojaksi ja sitoa sievällä narulla.

   Murskatut keksit ja tuorejuusto sekoitetaan "taikinaksi" ja pyöritellään palloiksi.
   Suklaa sulatetaan ja tikut dipataan suklaaseen ja suklainen pää tökätään palloihin (tikku pysyy näin jämäkämmin pallossa). Anna suklaan jähmettyä tikuissa jääkaapissa.
   Dippaile lopuksi tikkareita kokonaan suklaaseen ja mahdollisiin strösseleihin.

   Ongelmaksi syntyi tikkareiden tukiastia. Parhaaksi osoittautui kananmunakenno, johon tökkäsin reikiä ja asetin tikkarit pystyyn odottelemaan suklaan jähmettymistä. Kaiken maailman telineitä on kyllä tähänkin hommaan kehitelty. Tiimarista saattaa löytyä!

   Poista
 2. Minäkin pidin tästä sarjasta kovasti, ihanan kepeää lukemista. En kylläkään ollut oikein tyytyväinen sarjan loppuratkaisuihin. Vielä enemmän olen kyllä pitänyt Anna Godbersenin uudemmasta sarjasta Young Bright Things, kannattaa lukea jos et ole vielä lukenut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Young Bright Things-sarja on kyllä ehdottomasti lukulistallani! Minä pidin myös kovasti näiden kirjojen kepeydestä ja olen myös samaa mieltä, että loppuratkaisu olisi voinut olla syvemmin suunniteltu. Pitääpä mahduttaa tuo toinen kirajsarja lukulistalle piakkoin! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)