13.4.2012

Brenda Pandos - The Emerald Talisman (kindle)

Amazon Kindle -->
(ilmainen!)

Kirjailijan nettisivut -->

Julia ei ole ihan tavallinen nuori, sillä hän pystyy aistimaan muiden ihmisten tuntemuksia, siksi hänen on oikeastaan vaikea luottaa kehenkään.

Eräänä iltana Julia joutuu pulaan, kun hänen autonsa päättää lopettaa yhteistyönsä kesken kotimatkan. Julialla on kaksi vaihtoehtoa: lähteä tarpomaan pidempää reittiä tienvartta pitkin tai oikaista pimeän metsän läpi. Metsäreitti on tuttu, joten Julia päättää käyttää oikotietä. Kesken  tarpomisen Julia aistii ihokarvat nostattavaa nälkää ja himoa. Panikoidessaan hän kompuroi metsän läpi ja on menettää henkensä tipahtaessaan jyrkänteeltä. Kaikeksi onneksi mystinen komistus on juuri oikealla hetkellä paikalla ja Julia saa kuin saakin pitää henkensä, mutta hänen sydämensä on menetetty. Tuntematon komistus ei kuitenkaan paljasta itsestään juurikaan mitään..ainakaan heti ensikättelyssä!

Arvio:

Tämä on nyt toinen ilmainen kindle-kirja jota olen lukaissut ja pakko sanoa, ettei kyllä kovin hyvä fiilis näistä ilmaiskirjoista ole. Minulla oli suuret toiveet tämän suhteen, sillä kirjasarjan nettisivut vaikuttivat lupaavan hyvää paranormaalia romantiikkaa. Toisin tietenkin kävi.

Poikaystäväehdokkaita

Sain luettua kirjaa 78%, kunnes päätin suosiolla jättää sen kesken. Julia on tyypillinen nuori tyttö, joka haaveilee poikaystävästä ja omaa urbaanille fantasialle tyypillisen yliluonnollisen taidon. Ajatusten lukemisen sijaan Julia siis pystyy aistimaan ihmisten aurat ja tunteet. Julia joutuu lopulta myös kahden komistuksen väliin, Nicholaksen (jolle hän on velkaa henkensä) ja Phil:in (jonka hengen hän itse vahingossa "pelastaa"), eikä hän oikein lopulta osaa päättää kummalle hänen nuori sydämensä sykkii.

Naurettavaa sekoilua

Huvittavinta kirjassa oli se, että Julia menee täysin sekaisin Nicholaksesta tämän pelastaessa hänen henkensä ja viettää tosiaan seuraavat pari viikkoa kituen rakkaudesta ja surusta, koska Nicholas ei lupauksista huolimatta hänelle koskaan soita takaisin. Tämä oli aika hoopoa, sillä tyttöhän tapasi pojan vain lyhyesti kerran, eikä kukaan todellisuudessa voi kitua tuntemattoman ihmisen aiheuttamasta sydänsurusta kovin montaa päivää, oli kyse sitten rakkaudesta ensisilmäyksellä tai ei.

Sankari vs antisankari

Phil puolestaan on Julian koulussa uusi komistus ja ikävän seurauksen johdosta muuttuu vampyyriksi. Julian suhde Nicholakseen ei ole juuri edennyt millekkään tasolle, joten kun Phil osoittaa Julialle huomiota, on Julia täysin sekaisin tunteidensa kanssa (Nicholas ei siis kaikesta päätellen ollutkaan niin rakas, ja tunteikas skitsoilu sekä itsesäälissä rypeminen oli täysin aivotonta, kuten arvelinkin). Kun siis yli puolenvälin jälkeen ei mitään jännittävää tai hektistä ollut tapahtunut, päätin pakata tiedoston ja siirtyä parempien lukukokemusten pariin.

Tuomio:

Huono paranormaali romantiikka, jossa henkilöhahmoilla ei ole minkäänlaista syvyyttä. Tunteet tuntuvat kehittyvän pikakelauksella ja juoni on muihin saman genren kirjoihin nähden pitkävetinen ja tylsä. Pientä Twilightin maineella ratsastusta tuntuisi olevan ainakin kirjatrailerin perusteella, mutta tarina ei yllä läheskään samalle planeetalle Twilightin kanssa. Ymmärrän miksi kirja on tosiaan ilmainen.

0 -jäi kesken


Kirjatraileri:


Talisman -trilogia:
1. The Emerald Talisman (2010)
2. The Sapphire Talisman (2010)
3. The Onyx Talisman (2011)


LE MASQUE ROUGE NYT MYÖS FACEBOOKISSA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)