21.5.2012

Maggie Stiefvater - Väristys (#1)

Shiver, 2009                                      Adlibris -->
The Wolves of Mercy Falls #1
365 sivua.

"Grace on jo vuosia katsellut kotinsa takana asustelevia susia. Etenkin eräs keltasilmäinen yksilö on saanut hänet pauloihinsa. Suden ja tytön välillä tuntuu olevan molemminpuolinen, luottamuksellinen yhteys. Sam puolestaan viettää kaksoiselämää. Talvella hän elää metsässä pienen laumansa kanssa ja käy äänetöntä ajatustenvaihtoa pelottoman tytön kanssa. Kesän lämpimät säät suovat hänelle muutaman arvokkaan kuukauden ihmisenä - kunnes pakkanen jälleen vangitsee hänet lumiseen metsään, suden ruumiiseen."

Arvio:

Miellyttävä, herkkä ja runollinen tarina tytöstä ja sudeksi muuttuvasta pojasta. Kohdallani kirja ei herättänyt suuria, palavia tunteita, mutta tarina itsessään oli ihan kiva. Pidin paljon siitä, että ihmisusilegenda oli poikkeava ja luonnonläheisempi. Se, että sudeksi muuttui vain kylmällä ilmalla, eikä esim. täydenkuun aikaan loi kirjaan todellisemman ilmapiirin.

Kesätyttö ja susipoika

Grace ja Sam olivat molemmat miellyttäviä hahmoja. Persoonat eivät sotkeutuneet toisiinsa, vaikka tarinaa kerrottiin molempien näkökulmasta vuorotellen. Pidin Samin susimaisista eleistä ja eläimellisen säikystä luonteesta sekä tietenkin kiehtovista silmistä. Myös Gracella oli mukavia susimaisia piirteitä ja lukijana minua kiinnosti kovasti, mahtaisiko Gracen sisällä myös asua pieni susi. Kirjan muut henkilöt sen sijaan jäivät melko pinnallisiksi, eivätkä juurikaan kiinnostaneet minua.

"En ollut susi enkä ihminen, pelkästään Sam."

Kirjan seikkailullinen puoli oli aika mieto, mutta nuoren parin pitkään kestäneen passiivisen suhteen muuttuminen fyysiseksi riitti pitämään kiinnostusta yllä. En onnistunut vielä päättämään kirjan aikana, olisiko mielestäni molempien muuttuminen susiksi parempi vaihtoehto, vai ihmisenä pysyminen keinoja kaihtamatta... Sudet ovat sen verran hienoja eläimiä, että luulisin itse valitsevani suden elämän.

Tuomio:

Uskon, että tämä kirja puree todella hyvin nuoriin aikuisiin, minä tosin kaipaan jotain vähän väkevämpää rakkaustarinaa, jotta tunteeni roihuisivat, mutta kirja oli kyllä kaikin puolin suloinen ja herkkä. Se, onko kirjan ihmisusien kohtalo tieteestä vai taikuudesta kiinni jäi kiinnostamaan kovasti ja täten luen varmasti seuraavankin osan kesän aikana. Myös elokuvaversio kirjasarjasta on tekeillä, joten sitä mielenkiinnolla odottelen.


❦❦❦

Väristys-trilogia:
1. Väristys (Shiver, 2009)
2. Häivähdys (Linger, 2010)
3. Ikuisuus (Forever, 2011)


Kirjasarjan sivut -->
Elokuvan tiedot IMDb:ssä

8 kommenttia:

 1. Anonyymi21.5.12

  Kolmas osa tässä trilogiassa on ehdottomasti paras, eli siinä mielessä hyvä, että parempaa on tiedossa. ;)

  Kivaa tietää, että tästä on leffakin tiedossa. Ehdottomasti menen katsomaan, kun se tänne rantautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Toivoinkin, että tarina paranisi, kunhan pääsee tuosta alkuherkkyydestä irti! Toivon mm. kovasti, että Shelby saisi pari iskua kuonoonsa X)

   Poista
 2. Uskon, että elokuvana tämä voisi toimia jopa aikas hyvin!
  Mutta lue ehdottomasti jatko-osat, niissä selviää aika paljon uutta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kurkkasin netin avulla, olisiko lähikirjastossa jatko-osia vapaana. Häivähdys tuleekin sitten varmaan luettua lähiaikoina X)

   Poista
 3. Minusta kakkososa oli ehkä näistä huonoin. Enkä tarkoita, että sekään olisi ollut huono - mielestäni sarja on viihdyttävä ja luin sen innolla läpi - mutta kakkososa oli jotenkin sekava. Minua häiritsi se, että minäkertojia oli niin monta, mutta heidän äänensä eivät juuri irronneet toisistaan.

  Kolmannesta, viimeisestä osasta tykkäsin kyllä. Tosin ehkä olisi kannattanut kertauksen vuoksi lukea toinen osa uudestaan, koska minulla on ilmeisesti hiukan huono muisti ja olin välillä pihalla, että mitäs tässä on aikaisemmin tapahtunuktaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on huono muisti ja välillä tekisi mieli hakata päätä seinään kun unohtelen typeriä asioita X) . Liian monta minäkertojaa on minun kohdallani näin ollen aina miinusta, etenkin jos ne eivät eroa selkeästi toisistaan. Uskon kyllä että kirjasarja on sanojenne mukaan menevä ja hyvä, en siis nyt säikähdä, jos toinen osa onkin vähän sekava.

   Esim. Tessa Grattonin Veritaika-kirjassa minulla sekoittui kertojat koko ajan, enkä siis oikein pitänyt kirjasta..

   Poista
 4. Kohderyhmä varmaankin ovat nuoret aikuiset, sillä tämä vaikutti enemmän tyttäreeni kuin minuun. Pidin kyllä tarinan kauneudesta, mutta olen vahvempien makujen ystävä, joten jatkot jäivät sitten lukematta. Aihe on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, runollisuutta löytyi mutta luulisi nuorten aikuisten saavan kirjasta tosiaan enemmän irti. Ylläolevien kehotusten mukaan aoin kuitenkin lukaista seuraavatkin osat, sen verran nopealukuisia kirjoja kun ovat. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)