12.7.2012

Charlaine Harris - Dead as a Doornail (#5)

Gollancz, 2005                  
Suomeksi: Verta sakeampaa

Adlibris -->

"Sookie Stackhouse ei kaipaisi muuta kuin mukavaa, hiljaista elämää, mutta hän tuntuu ystävineen aina päätyvän keskelle toinen toistaan hurjempia seikkailuja. Nyt Sookien veljeä Jasonia odottaa muodonmuutos ihmispuumaksi. Tämän Sookie vielä kestäisi, mutta sisarellisen huolen sijaan hän alkaa tuntea hyytävää kauhua, kun joku ottaa tähtäimeensä Louisianan muodonmuuttajaväestön."
(Suomenkielisen kirjan takakannesta, Gummerus)


Arvio:

Pitkästä aikaa sukellus Bon Tempsiin ja Sookien monisävyiseen elämään. Sookie on nyt mukavasti sinkku ja näin ollen lukijalla on mahdollisuus kannustaa omaa suosikkiurostaan Sookien seurustelukumppaniksi (peukut pystyssä mm. Ericille ja Samille)!

Kolkuttava omatunto ja "shifteri"-stalkkeri

Taustalla pyörivä mysteeri muodonmuuttajia ampuvasta tyypistä oli mielestäni melko toissijainen juttu. Vaikka tämä mysteeri kuljettikin tarinaa eteenpäin, ovat mielestäni nimenomaan ihmissuhteet pääsijalla. Debbie Peltin murha pyörii tuoreeltaan Sookien mielessä, eivätkä kyläilemään tulleet, Debbien katoamista tutkivat yksityisetsivät helpota lainkaan hänen omantunnontuskiaan. Samaan aikaan Shreveportin ihmissusiklaanissa kuohuu, mutta Sookien on vaikea kohdata Alcidea tekonsa tähden.

Tara

Tara esiintyi ensimmäistä kertaa kirjasarjassa kunnolla toisin kuin tv-sarjassa, jossa hän on yksi keskeisistä henkilöistä. Tara ei ole suosikkihahmoni, joten hänen ongelmat eivät minua niinkään kiinnostaneet. Sen sijaan Sookien ja Ericin hankala tilanne, jossa Sookie muistaa mainiosti Ericin muistinmenetyksen aikaisen vierailun, kun taas Eric ei ole tietoinen sen yksityiskohdista, oli herkullista luettavaa!

Onnettomien tapausten tyttö

Oli erityisen mukavaa lukea pitkästä aikaa kirjaa, joka saa naurahtamaan ääneen! Minusta Sookie on  mainion veikeä ja hallitsee hankalia tilanteita loistavavalla sulavuudella ja ilahduttavan suulailla kommenteilla. Välillä kyllä pohdin, että Sookie kestää väkivaltaa hämmästyttävän hyvin ja onnettomien tapausten yhteensattuma hänen ympärillään on lähestulkoon yliluonnollisen yleistä.. mutta joskus pitää antaa asioiden menna sormien läpi ja nauttia menosta...ja sitä kyllä tässä sarjassa riittää!

Tuomio:

Pidin oikein paljon. Minusta tämä oli riemukkain kirja pitkään aikaan! Sookien ja Bon Tempsin uroksien kitkainen suhdesotku oli nautittavan hauskaa luettavaa, enkä voinut olla naurahtamatta etenkään Sookien ja Ericin välisille keskusteluille. Tämä sarja on kyllä mahtavaa kesälukemista!


❦❦❦❦


Sookie Stackhouse-sarja:

1. Veren voima (Dead Until Dark, 2001)
2. Verenjanoa Dallasissa (Living Dead in Dallas, 2002)
3. Kylmäveristen klubi (Club Dead, 2003)
4. Veren imussa (Dead to the World, 2004)
5. Verta sakeampaa (Dead as a Doornail, 2005)
6. Veren perintö (Definitely Dead, 2006)
7. Pahan veren valtakunta (All Together Dead, 2007)
8. Veren sitomat (From Dead to Worse, 2008)
9. Pedon veri (Dead and Gone, 2009)
10. Samaa verta (Dead in the Family, 2010)
11. Dead Reckoning (2011)
12. Deadlocked (2012)
13. Dead Ever After (2013)

3 kommenttia:

 1. Varsinaisia referenssejä mullakin, mutta haluaisin osata kirjoittaa kuin Harris. Etenkin niitä cliffhangereita sinne lukujen loppuun. aina ahmii vain yhden ja yhden luvun lisää.

  Mutta postissa on odottamassa paketillinen Dead Reckoningia... siitä lienee pakko postata :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli kyllä hyvä kirja ja nuo Eric-kuviot olivat herkullisia :) Multa meni ihan ohi ensimmäisellä lukukerralla nuo yksityisetsivät Lily Bard ja Jack Leeds, vasta sitten myöhemmin hoksasin, että hehän olivat Harrisin Lily Bard (Shakespeare) -sarjan tähdet.

  VastaaPoista
 3. Calendula: "cliffhangerit" Harris kyllä taitaa! Sookie-kirjoja on tosiaan nimittäin vaikea lopettaa kesken ja monesti hurahtaakin reilu sivumäärä kerralla ja yöunet saa tietenkin hyvästellä. Ei lainkaan huono kirjailija, josta ottaa mallia! Olen ostanut jokaisen kirjan erikseen, ja nyt harmittaa etten alussa tajunnut napata edullisempaa Stackhouse-boxia.

  Kata: Minulla ei ole vielä kokemuksia Harrisin muusta tuotannosta. Toistaiseksi on jopa vaikea lukea mitään muuta kuin Sookie-kirjoja, sillä kaikki tuntuu melko laimealta tällaisten moniolentoseikkailujen jälkeen..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)