15.8.2012

Susan Hill - The Woman in Black

Alkuteos: 1983                          Adlibris-->
160 sivua.

Arthur Kipps lähetetään kauas Lontoosta selvittämään erään kuolleen, yksinäisen rouvan kuolinpesää. Arthur on iloissaan päästessään Lontoon saasteista maaseudulle, eikä osaa aavistaakaan mihin on joutumassa. Selvitellessään Rouva Drablow:n jäämistöä, Arthur kohtaa naisen, vanhanaikaisesti ja mustiin pukeutuvan naisen, jonka kärsivä ilme ei jätä Arthuria rauhaan. Kyläläiset tuntuvat hiljentyvän aiheesta, mutta peloistaan sekä epäluuloistaan huolimatta pyrkii Arthur kuitenkin hoitamaan työtehtävänsä kunnialla loppuun.

Arvio:

The Woman in Black oli yllätyksekseni vain n. 160 sivua pitkä. Kunnon kirjan sijaan, tämä oli siis enemmänkin pelkkä kummitussatu. Juoni oli suppea ja keskittyi luonnollisesti itse aiheeseen jättäen lukijalle harmillisesti hiukan etäisen olon.

Kylmiä väreitä etsimässä

Kummitustarina itsessään oli kiinnostava, mutta kaipasin kirjaan paljon enemmän sisältöä! Toivoin, että kirja onnistuisi vähän pelottelemaan, mutta eipä se oikein onnistunut (höh). Pidin kuitenkin siitä, että "nainen mustissa" ei ollut mitenkään hirveän hyväntahtoinen kummittelija, vaan katkeroitunut ja yrmeä, omassa surussaan tallusteleva ilmestys. Elokuvana tämä varmaankin toimii paljon paremmin, vaikkakin minun on vaikea kuvitella Daniel Radcliffe päärooliin.

Enemmän gotiikkaa!

Kaipasin syvempää katsausta mustiin pukeutuvan naisen omaan tarinaan, päähenkilön persoonaan, ympäristöön..noh oikeastaan kaikkeen mahdolliseen. Kirja ei oikein koskettanut minua millään saralla... jälkitunnelma on oikeastaan hassun neutraali. Kirjoitustyyli ei myöskään mitenkään häikäissyt ja välillä englanniksi lukeminen jopa hiukan tökki, vaikka normaalisti se tuntuu sujuvan oikein hyvin. Kauhutunnelmaa oli havaittavissa ajoittain, mutta aivan liian heikosti minun makuuni.

Tuomio:

Kirja oli ok, mutta ei todellakkaan mikään ihmeellinen teos. Tarina ei järisyttänyt maailmaani, vaikka loppu jäikin hyvin mieleen. Tämä ei oikein onnistunut herättämään minussa suuria tunteita, mutta onneksi kirja oli sentään lyhyt. Tunnelma olisi saanut olla vielä pimeämpi, goottisempi ja paranormaalinen osio puolestaan hyytävämpi. Leffa vaikuttaa trailerin perusteella omaavan aavistuksen runsaamman juonen, joten innolla ja mielenkiinnolla sen pian katsastan!


❦❦


Elokuvatraileri:

Elokuvan tiedot IMDb:ssä.

Muissa blogeissa (mm.) : P.S Rakastan kirjoja, Satun luetut, Lempeä hulluus, Kirjojen keskellä ja Sivukirjasto

7 kommenttia:

 1. Harmi, ettei kirja onnistunut edes pelottelemaan sinua :/
  Minä pelkäsin ja tykkäsin kirjasta, mutta on pakko sanoa, että elokuva vei voiton. Alussa meni hetki, ennen kuin onnistui unohtamaan Harry Potterin, mutta voi jestas miten karmivia juttuja leffaan mahtuu! (mieskin pelkäsi, en ollut ainoa pelkuri ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tämä kirja meni niin hujauksessa, etten ehtinyt päästä sopivaan, hyytävään tunnelmaan. Tuntui, ettei tarina ehtinyt alkaakaan, kun se jo loppui. Idea on toki hyvä ja karmiva. Kuten jo mainitsin, pidin tosiaan siitä, ettei kummitus ollut lainkaan hyväntahtoinen, eikä kaikki aina selviä parhain päin. Jotain olisi silti voinut tapahtua enemmän.

   Leffoissa tällaiset kummitusjutut onnistuvat tavoitteessaan yleensä paremmin. Hyvä tietää siis, että leffa on todella karmiva (miestenkin näkökulmasta)! Pitää ottaa "turvatyyny" käden ulottuville (piiloudun aina kun menee liian hurjaksi) :D

   Poista
 2. Oho, en tajunnutkaan kirjan olevan noin lyhyt! Kirja ja myös elokuva kiinnostaa, tosin Harry Potter-mielleyhtymä vaivaa jo ajatustasollakin ;)

  VastaaPoista
 3. Juonikuvaus vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta, mutta ilmeisesti Hill ei saa aiheesta riittävästi irti? Tuli näistä ajatuksistasi mieleeni eräs toinen Susan Hillin kirja, The Small Hand. Se on niinikään lyhyt kirja ja jää valitettavasti aika etäiseksi.

  Muita Hillin kirjoja en olekaan lukenut. Tämän voisi kyllä periaatteessa silti lukea, kun ei ole niin pitkä ja kansikin on niin kaunis ;)

  Minulla on hyllyssä pidempi Susan Hillin kirja (The various haunts of men), mutten vielä ole saanut aikaiseksi sitä lukea.

  Nyt katsonkin tuon trailerin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä jäi tosiaan etäiseksi! Tuntuu kuin tämä olisi ollut vasta luonnos, jossa juonenkäänteet oli vain hahmoteltu pääpiirteittäin. Olisin halunnut kokea kirjan parissa niin paljon enemmän..

   Tämä on ainoa lukemani Hillin kirja. Ihmeemmin en kirjailijasta innostunut, joten jätän toistaiseksi hänet rauhaan. :) Kiinnostaisi kyllä lukea jokin todella karmiva (ja kattava) kummitustarina!

   Poista
 4. Tämä on kiinnostanut minua jo pidemmän tovin, mutten ole saanut tätä vielä käsiini. Nyt aloin kyllä miettiä, että taidankin koittaa metsästää tuon leffan katsottavaksi enemminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin juuri elokuvan ja oli kyllä mielestäni parempi kuin kirja! Sisältö oli runsaampaa, eikä Daniel Radcliffen Harry Potter-persoonakaan häirinnyt lopulta lainkaan. Minun makuuni olisi kyllä säikäyttelyt voitu jättää elokuvassa vähemmälle ja keskittyä enemmän luomaan sitä ahdistavaa ilmapiiriä, mutta pääsääntöisesti leffa oli hyvä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)