3.1.2013

Kiinteistöhaaste 2013

Tänä vuonna on paljon hauskoja lukuhaasteita liikkeellä, mutta loin itselleni vielä yhden, jota aion yrittää muiden ohella. Tarkoituksena on lukea kirjoja, joiden miljöönä toimii vahvasti jokin rakennus.

Castle Breze (wikimedia)
Esimerkiksi:
Kate Morton- Paluu Rivertoniin
Gaston Leroux - Oopperan kummitus
Susan Hill - The Woman in Black
Diana Wynne Jones - Liikkuva linna
Sarah Waters - Vieras kartanossa
Ilkka Raitasuo & Terhi Siltala - Kellokosken prinsessa

Saavutukset ovat:

Linna: 16 kirjaa
Kartano: 10 kirjaa
Huvila: 8 kirjaa
Mökki: 4 kirjaa
Lato: 1 kirja

Aion siis myös osallistua samalla idealla toimiviin Mari A:n kirjablogin Kirjavuori Mount Everestille ja aikaisemmin esittelemääni Ofelia Outolinnun 1800-luvun haasteeseen, joten saas nähdä minkä vuoren huipulla, minkälaisessa rakennuksessa ja millaisen arvonimen kanssa päätän tämän vuoden! ;)

55 kommenttia:

 1. No voi ei, eihän tätäkään malta väliin jättää! :D Hyvä että kiinteistöön on noin matala kynnys, kai mä nyt sentään ladon saan pystyyn vaikka jonkin toisen haasteen suorituksen siivellä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllähän ladossakin elelee ihan mukavasti! ;D
   Näitä tämän tyylisiä haasteita on hauska yhdistää ja tarkastella sitten vuoden lopulla minkälaisen kokoonpanon on saanut lukemalla aikaiseksi! Iloa haasteiden suoritteluun!

   Poista
 2. Oi ihana haaste, otetaan nyt ainakin lato haasteeksi täälläkin, tai ehkä sitä saisi mökin jopa pystyyn..

  VastaaPoista
 3. Hauska haaste, jota voisi yrittää, jos ainakin mökin saisi. :)Oma haasteeni löytyy kirjablogistani. http://www.sheferijm.vuodatus.net.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, mukaan vaan! Mökki on hyvä tavoite! :)

   Poista
 4. Hauska idea! Minä olen niin laiska haasteiden kanssa, että katsotaan miten käy. Tuon Rivertonin nappasin tänään kirjastosta mukaani ja luulen, että ainakin se tulee lukaistua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minullakin on vähän tapana luistaa haasteista, mutta nämä tämän vuoden lukuhaasteet on mukavasti porrastettu, niin eiköhän jotain suoritusta synny..vaikka sitten vahingossa :D Lukuiloa!

   Poista
  2. Minä innostuin tästä teemoittamisesta niin, että haluaisin tehdä talo-aiheisen postauksen! Astunko sinun tontillesi, vai voisiko tämä toimia yhteistyönä, jos linkitän haasteeseesi? Lähinnä ajattelin samaan henkeen, kuin käsityöpostaus. Jos haluat itse tehdä aiheesta, niin jätän toki suosiolla sinulle :)

   Poista
  3. Voi tee ihmeessä! Aivan vapaasti, et astu "tontilleni" ;) Käsityöpostaus oli mainio ja innolla odotankin tulevaa talo-postaustasi!

   Poista
 5. Tämäkin on oikein kiva, saatan innostua lukemaan näitäkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kuvitella että jossain vuoden luetuissa kirjassa jokin merkittävä rakennus esiintyy. Toivottavasti innostut! Vaikka itsekin kyllä ajattelin tätä rennosti ns. sivussa suorittaa :)

   Poista
 6. Tämäkin on huippuhauska haaste! Katsotaan, saisinko jonkin kirjan soviteltua tähänkin haasteeseen - ainakin ladon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Saattaa siis muutama muukin lato syntyä tänä vuonna haasteiden merkeissä! Itseä suojellen laitoin riman matalaksi. ;)

   Poista
 7. Sinä senkin! Juuri kun olin päättänyt jättää haasteet väliin tältä vuodelta... Houkutuksen puutteesta ei ainakaan tarvitse kärsiä, katsotaan miten käy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä X) otan täyden vastuun sinun lukustressistä! En osallistunut viime vuonna kunnolla mihinkään haasteeseen, joten tänä vuonna sitten haalinkin haasteita itselleni silminnähden liiankin ahneesti. Saas nähdä seisooko tämä tyttö vuoden lopussa kolilla, pienessä ladossa, keittiöpiian roolissa..

   Poista
 8. Vitsit, mitä sä menit tekemään! Enhän mä voi tätä jättää väliin! (Tasoani en vielä osaa valita.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan vaan! Laitat minulle sitten vain turhautuneita viestejä jos meneekin vuoden mittaan kaikki lukusuunnitelmat mönkään X) . Onnea haasteen suoritukseen! :D

   Poista
 9. Argh, juuri kommentoin tähän ja onnistuin kadottamaan kommentin peräti kaksi kertaa!

  Eli nyt sitten kolmas kerta toden sanoo ja lyhyesti tällä kertaa. Eli ihastuin tähän haasteeseen ja pakkohan se on osallistua. Olen siis tätä pohtinut jo monta päivää. On tämä päätöksen tekeminen vaikeaa :D

  En uskalla vielä asettaa tavoitetta itselleni, mutta eiköhän tässä joku katto saada pään päälle. Jos ei muuta, niin ainakin tuo lato :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku! Mitään en inhoa enempää kuin kommentin mystistä katoamista! Minulla ei olisi hermoja yrittää kolme kertaa X)

   Kiva kun osallistut! Minä kärsin yleensä sitoutumiskammoa, sillä onnistun aina munaamaan kaikki haasteeni (tavoitteet eivät vain pysy hallinnassa). Tänä vuonna olen kuitenkin repäissyt ja osallistunut reippaasti haasteisiin..saa siis nähdä miten minun käy! :D Vähintään ladon ajattelin minäkin saavuttaa tämän parissa!

   Poista
  2. No nyt sain viimein aikaiseksi tehdä haastepostauksen. Onhan ihan ok, että liitin mukaan tekemäsi haastekuvan? Hyvä juu kysellä näin jälkikäteen, mutta jotenkin oletan että nämä kuvakkeet on tarkoitettu siihen, että ne voi liittää haastepostauksiin? :)

   Poista
  3. Juu, tottakai on ok!! :)

   Poista
 10. Voi miten hauskan oloinen haaste! Ajattelin kyllä, että tuo mainitsemasi Ofelian Outolinnun haaste olisi viimeinen, johon osallistun tänä vuonna, mutta pakkohan tähänkin nyt on ottaa osaa: haluan myös tietää millainen asumus ja mikä arvonimi minulle kolahtaa vuoden lopulla. :D

  ps. onneksi löysin blogiisi, se vaikuttaa mielenkiintoiselta ja omanlaiseltaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogiini! Tänä vuonna lukuhaasteet ovat kyllä napanneet minut täysin mukaansa, olen varmasti aikamoisessa pulassa loppu vuodesta, onneksi sentään saavutukset on porrastettu, etten jää ihan tyhjän päälle. Hienoa että ryhdyt kiinteistömetsästykseen myös! ;)

   Poista
 11. Tää oli just hyvä :D Taidan yrittää kans minäkin jonkin tönön laittaa... :D

  VastaaPoista
 12. Oih, mikä haaste! Pakko yrittää osallistua, rakennukset (etenkin historialliset) ovat heikkouteni. Sattumalta aloitinkin vuoteni Waltarin Vieras mies tuli taloon -pienoisromaanilla. Halutessasi voit tutustua kulttuuriaiheiseen blogiini: mondeeni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän sinulla saattaa linna häämöttää! Minäkin pidän historiallisista rakennuksista, etenkin livenä jaksan ihailla niitä monta tuntia! :)

   Poista
 13. Oi jee, kuulostaa ihan hurjan kivalta haasteelta! Ehdottomasti mukana, mökkiä tai jopa huvilaa taidan lähteä tavoittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Seurailenkin sitten innossani kirjavinkkejä itselleni, en nimittäin ole lainkaan suunnitellut omaa lukulistaani tälle haasteelle. :)

   Poista
 14. Hauska haaste, olen mukana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno joukko koossa, tervetuloa mukaan!

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Sori sähläsin vähän kommentin kanssa, mutta:

  Kiitos haasteesta, olen mukana!

  Voisin suositella paitsi sinulle, myös näitä kommentteja lukeville, ainakin kahta syksyllä lukemaani kauhukirjaa, jotka mielestäni täyttävät tämän haasteen kriteerit: Axel Gabriel Ingeliuksen Harmaa linna (Suomen ensimmäinen kauhuromaani!) sekä Topeliuksen Linnaisten kartanon viheriä kamari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kirjavinkit ovat aina tervetulleita! Olen myöskin kaivannut kovasti kauhua lukupinooni, joten ehdottomasti kurkkaan kirjaehdotuksesi! Niin ja tervetuloa mukaan haasteeseen :)

   Poista
 17. Onpas niin hauska haaste tämäkin, että pakko yrittää. :) Eiköhän ne ladon seinät ainakin nouse tämän vuoden aikana.

  VastaaPoista
 18. Hei Emilie! Ihanan kuuloinen haaste bloggarille, joka vasta tänä vuonna haasteiden ihmeelliseen maailmaan on tutustumassa :) Olen lukenut sekä Paluu Rivertoniin että Vieras kartanossa, voiko näitä hyväksyä mukaan haasteisiin? Yritän nyt metsästää asian tiimoilta luettavaa, olisiko tuo uutuuskirja Synnintekijä vähän siihen suuntaan? Ehdin jo oman haastepostauksen tehdä, mutta voihan sitä editoida
  http://rakkaudestakirjoihin.blogspot.fi/2013/01/haasteita-teemoja-lukusuunnitelmia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve! :D Ihanaa kun haaste innostanut näin monta lukijaa! Kaikki tänä vuonna luetut kirjat ovat hyväksyttäviä haasteeseen. Milja Kauniston Synnintekijä näyttäisi pikaisella vilkaisulla sopivan oikein hyvin. Sopivuudesta voi toki lukija itse päättää.

   Poista
  2. Hienoa, innolla odotan mitä vuosi tuo tullessaan, samoin muiden bongaamia teoksia aiheen pohjalta :D

   Poista
 19. Täällä olisi minun kaksi ensimmäistä luettua kirjaa:
  Anne Bronten Wildfell Hallin asukas ja Agatha Christien Eipä aikaakaan niin voi kauhistus. Kirjabloggaukset löytyvät blogistani kun valitsee kategoriasta kirjailijat.

  http://www.sheferijm.vuodatus.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin tuo Wildfell Hallin asukas kiinnostaisi kovasti!

   Poista
 20. Nyt olisi mökki valmiina, mutta kovasti tekisi mieli huvilaa tai kartanoa tavoitella.
  http://sheferijm.vuodatus.net/lue/2013/02/charles-dickens-kolea-talo

  Muut kirjat löytyvät sivupalkin sivulta: kiinteistöhaaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Hienoa! Minullakin odottelee tuo Kolea talo lukemista. Pohdiskelin juuri, sopisiko Baskervillen koira tähän haasteeseen. Päädyin lopulta siihen, että Baskerville Hall oli lopulta liian paljon "sivuosassa". Onneksi vuosi on vasta alussa! :D

   Poista
 21. Heippa! Suoritin kivan haasteesi kunnialla loppuun saakka. 16 kirjaa eli linna ja haastepostaus löytyy osoitteesta: http://lukuhetket.blogspot.fi/2013/12/haasteiden-loppu-kiinteistohaaste.html

  Tämä siis tiedoksi, jos satut vielä blogia päivittelemään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän minä vielä, pienellä viiveellä, mutta edelleen mukana blogitoiminnassa. Hienoa että sait "linnan" suoritettua! Minulta meni tämä sattuneista syistä plörinäksi, mutta kiva kun jaksoit loppuun asti!

   Poista
 22. Täällä olisi minun kooste ja haastevastaukseni. Pääsin kuin pääsinkin Linnaan.
  http://sheferijm.vuodatus.net/lue/2013/12/kooste-le-masque-rougen-kiinteistohaasteesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, onnittelut haasteen suorittamisesta kunnialla loppuun! Käyn kurkkaamassa koosteesi!

   Poista
 23. Minä sain suoritettua kartanon!

  http://kirjavakukko.blogspot.fi/2013/12/kiinteistohaasteen-kooste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut sinullekin! Hieno suoritus! :)

   Poista
 24. Mökkiin pääsin asustelemaan:

  http://satunluetut.blogspot.fi/2013/12/haastekooste.html

  VastaaPoista
 25. Minäkin saavutin juuri ja juuri mökin. Tässä kooste haasteistani:

  http://matkallamikamikamaahan.blogspot.fi/2013/12/vuoden-2013-haasteet.html

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)