1.2.2013

KK: 10 kirjailijaa, joiden teoksiin haluan tutustua


Mukavaa helmikuun alkua! Aika lanseerata kuukauden kymppi, jonka teemana on tällä kertaa kirjailijat jotka kiinnostavat minua kovasti, mutta joiden teoksiin en ole vielä tutustunut!

1. Haruki Murakami
Myönnän häpeissäni, etten ole lukenu Murakamia mm. tylsien kansikuvien takia. Jotenkin kirjat tuntuvat minulle sopimattomilta, mutta olen päättänyt kokeilla, ennen kuin tyrmään kirjailijan kokonaan. Kiinnostaisi lukea mm. Norwegian Wood.

2. John Irving
Olen totaalisesti välttynyt tämänkin kirjailijan tuotannolta, mutta nyt kiitos kirjablogien, olen lukenut muutaman kiinnostavan arvion, joiden perusteella kirjailija kiinnostaa minua paljon. Erityisen vahvasti kiinnostukseeni on vaikuttanut La Petite Lectricen Katri! En vain vielä ole päättänyt mitä kirjailijalta kokeilen lukea, melko paksuja kirjoja taitavat olla kaikki... X)

3. Neil Gaiman
Coraline on minusta ihana elokuva. Pidän sen synkästä, Tim Burtonmaisesta ilmapiiristä ja uskon pitäväni Gaimanin kirjoista kovasti. Coraline ja Unohdetut jumalat ovat ainakin lukulistalla!

4. David Eddings
Minä pidän kovasti fantasiasta, mutta jotenkin se "aito" fantasia on nyt jäänyt kaiken paranormaalin ja urbaanin fantasian alle, joten minusta olisi ihana tarttua johonkin oikein perinteiseen fantasiaseikkailuun. Loogisimmalta tuntuisi kokeilla Belgarionin tarua.

5. Robin Hobb
Robin Hobb pyörii tällä listalla samasta syystä kuin Eddingskin. Fantasia on minun luku-urasta jäänyt todella vähäiselle ja jopa nämä perinteiset tunnetut kirjailijat ja teokset ovat jääneet kokematta. Näkijän tarua olisi tarkoitus siis testata.

6. John Boyne
Kirjat itsessään kiinnostavat kovasti, tuskinpa olen vielä mitään kovinkaan huonoa edes lukenut Boynen teoksista. Poika raidallisessa pyjamassa ja Tarkoin vartioitu talo odottelevat listalla!

7. Joyce Carol Oates
Minä vain lisäilen tämän kirjailijan kirjoja lukulistalleni, vaikkein vielä ole yhtäkään niistä lukenut. Kiinnostusta siis riittää, mutten vielä vain ole tarttunut tuumasta toimeen. Omassa hyllyssä odottelee Blondi (siis se teos).

8. Margaret Atwood 
Jokaisen naisen must-read-kirjailija! Olen luvannut itselleni, että tutustun edes yhteen Atwoodin teokseen, pelkään kuitenkin hänen teoksiaan vähän kuiviksi (?). Lukulistalle heitin Penelopeian.

9. F. Scott Fitzgerald
Ahh, tämä etenkin yleissivistyksen vuoksi. Fitzgeraldin nimeen olen törmännyt usein, joten tunnen tarvetta tutustua kirjailijan aikaansaannoksiin, ja tietenkin koska uusi filmatisointikin on tulossa Kultahatusta.

10. Nicholas Sparks
The Notebook on aivan ihastuttava elokuva, joten jonain lämpimänä kesäpäivänä, kun kaipaan hurmiollista romantiikkaa, aion kokeilla jotakin Sparksin lukuisista rakkausromaaneista.


Kirjasuositukset näiltä kirjailijoilta ovat lämpimästi tervetulleita, sillä kuten sanoin, ei minulla ole heihin vielä minkäänlaista tuntumaa! :)

25 kommenttia:

 1. Hei apua, en nyt tiedä tuliko aiempi kommenttini vai ei, kun se jotenkin katosi kun painoin julkaise (enkä muista onko sinulla kommentien valvonta). No yritetään toistamiseen.

  Eli jes jos olen sanaut sinut kiinnostumaan Irvingistä! Miehen teoksia todellakin kannattaa lukea. Itse aloitin Garpin maailmasta, joka oli minulle ainakin hyvä eka kirja. Oatesilta olen lukenut Kosto:rakkaustarina ja sekin oli ihan hyvä, heräsi kyllä kiinnostus lukea enemmänkin. Sparksilta luin Haikein terveisin kun elokuvana se oli vallan sopivaa rakkausdraamaa minulle.

  Murakamia ja Fitzgeraldia en ole lukenut vielä, mutta lukulistalta löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kommenttien valvontaa, joten aiempi kommenttisi karkasi varmaan bittimaailmaan :/

   Taidan varmaankin seurata sinun jalanjäljissäsi Irvingin suhteen, minulla ei nimittäin ole hajuakaan mistä aloittaa, niin moni hänen teoksista tuntuisi sopivalta!

   Oatsin Kosto kiinnostaa myös!

   Poista
 2. Murakamin Norwegian Wood kannattaa ehdottomasti lukea! Minut se onnistui täydellisesti hurmaamaan. :)

  Neil Gaimanin Unohdetut jumalat oli myös oikein hyvä kirja ja sen seuraajaan Hämähäkkijumalaan kannattaa myös tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin että Norwegian Wood voisi sopia minulla parhaiten, mikäli ymmärsin oikein, se on jonkinlaista kulttimainettakin niittänyt ulkomailla (?).

   Kiitos Gaimanin vinkistä, Hämähäkkijumala kuulostaa ihan vieraalta teokselta, en ole siitä kuullutkaan!

   Poista
 3. Siitä on aikaa, kun Gaimanin kirjoja olen lukenut, mutta minä en erityisesti tykännyt Unohdetuista Jumalista. Toisaalta tämä mielipide voi hyvin johtua siitä, että luin sen mielestäni melko pian suomennoksen jälkeen ja wikipedian mukaan se suomennettiin, kun olin 12-vuotias. Minulle on jäänyt sellainen olo, että nyt aikuisena voisin pitää siitä enemmän. Coralinekaan ei jostakin syystä jättänyt lähtemätöntä vaikutusta, mutta Tähtisumua rakastin. Suosittelen siis sitä, vaikka tämä suositus onkin tehty teini-ikäisen minun näkökannasta, mutta uskoisin, että Tähtisumua on niin hurmaava kirja, että siitä tykkäisivät aikuisetkin. Margaret Atwoodilta en ole lukenut kuin Orjattaresi, mutta se on mielestäni todellakin lukemisen arvoinen kirja enkä pidä sitä kuivana. Jos pitäisin, ei kai se olisi yksi lempikirjoistani. Tutustumislistaltasi löytyy samoja nimiä kuin omaltani. Oates ja Irving ovat tällä hetkellä kärkipäässä, joten pitäisi suunnitelmien mukaan lukea pian molempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdetut jumalat tuntuu tosiaan vähän poikkeavan Gaimanin yleisestä tyylistä, Tähtisumua näin elokuvana ja pidin kovasti, vaikka kirjana se on varmasti vielä parempi!

   Atwoodin Orjattaren voisinkin laittaa lukulistalle, jos se kerran vakuutti, minulla on jostain syystä hänestä tosi kuiva mielikuva, mutta tosiaan lukukokemuksiahan minulla ei hänestä ole lainkaan, joten mistä lie sellainen käsitys syntynyt... :D

   Poista
 4. Hauskaa, listallasi on muutamia sellaisia kirjailijoita, joihin olen itse juuri tutustunut! =D Ensimmäistä Murakamiani luen parhaillaan, Irvingiin tutustuin viime vuoden lopulla (Garppi on mahtava!)ja Oatesiin ihan vasta (Haudankaivajan tytär vakuutti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Garpista taidankin siis aloittaa! Haudankaivajan tytär kuuluu myös niihin kirjoihin, jotka olen halunnut lukea Oatsilta, kuten Kosto ja Blondikin!

   Poista
 5. David Eddings! <3 Luin Belgarionin tarun joskus lapsena (ehkä vähän ennen teini-ikää?), koska isosisko ja -veli lukivat sitä myös. Vuosien tauon jälkeen löysin jatko-osat eli Mallorean tarun kirppikseltä ja muutaman vuoden tahmailun jälkeen sain sen juuri luettua ja se oli mun mielestäni niin IHANA! Niihin hahmoihin on kiintynyt niin syvästi, että nyt mulla on ihan kamala ikävä ja haluaisin aloittaa alusta. Mutta mulla on vielä kokonaan lukematta Belgarath ja Polgara, jotka kuuluvat myös samaan maailmaan, joten mun täytyy lukea ne ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, juuri tuollaista koukuttamista kaipaankin. Fantasia on yleensä parhaimmillaan kirjasarjana, sillä eihän yksittäiseen teokseen mahdu juuri mitään suurta ja mahtavaa seikkailua! :D

   Poista
 6. Onhan ne Murakamin kannet vähän mitä sattuu, mutta suosittelen silti lämpimästi! :) Minäkin olen haastanut itseni tutustumaan tänä vuonna Atwoodiin. Pelkään laillasi, että teksti on kuivaa mutta ainahan sitä voi kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kansien perusteella ei saisi ikinä tuomita kirjaa, mutta mina suurimmaksi osaksi kaipaan kiinnostavaa kansikuvaa, se on osa kokonaisuutta. Murakamia aion kuitenkin ehdottomasti lukea, uskon että on sen verran taitava kirjailija, että annan anteeksi mitäänsanomattomat kansikuvat ;D Saas nähdä..

   Poista
 7. Tältä kirjailijalistalta en ole minäkään vielä lukenut mitään! Tai itse asiassa ensimmäinen Murakamini eli Kafka rannalla on juuri nyttyön alla, reilut sata sivua takana enkä kyllä ole kovin myyty. John Irving ja Margaret Atwood olisi kyllä minunkin haluan tutustua -listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan sattui, minusta välillä tuntuu että olen ainoa, joka ei ole koskenut näihin kirjailijoihin. Kafka rannalla ei minua oikein houkuttele, mutta jos Norwegian Wood on huippu, kokeilen varmaan kyllä jotain muutakin kirjailijalta.

   Poista
 8. Huh huh, Murakami ja Irving, viime vuoden paras uusi tuttavuus ja ikisuosikki! Garp on hyvä valinta, siitä minäkin aloitin silloin muinoin. Murakamin parhaat ovat minusta Norwegian Wood ja Kafka rannalla. Fitzgeraldin Kultahattu on hieno myös, muilta en ole lukenut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, mitä enemmän luen kehuja näistä kirjailijoista, sitä enemmän haluan rynnätä kirjastoon NYT, samantien :D Kiinnostaisi havitella ensimmäiseksi tuo Irvingin Garp!

   Poista
 9. Kiva listaidea, näitä pitäisi itsekin miettiä... Ensimmäisenä tulee mieleen John Irving, Pasi Ilmari Jääskeläinen ja Mia Vänskä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia Vänskää luinkin juuri, ihan postiivinen lukukokemus! Voisin varmaan keksiä vielä lisääkin kirjailijoita tälle listalle, mutta tuossa ainakin ne minulle tärkeimmät ja kiinnostavimma.. Kiinnostavaa olisikin kurkata, mitä muiden listalta löytyisi!

   Poista
 10. Voi, luehan Kafka rannalla Murakamilta! Ihana, ihana, ihana. Itselläni odottaa herralta omassa hyllyssä Suuri lammasseikkailu. Irvingiltä olen lukenut Garpin maailman, mutta en tykännyt siitä yhtään. Minunkin listallani keikkuu Kultahattu ja Atwoodilta tosiaan pitäisi joskus lukea jotakin. Jonossa tosin on vain aika paljon muutakin... ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minullakin on jonossa vaikka mitä..mm. ne oman kirjahyllyn kirjat, mutta enköhän johonkin väliin ujuta näitä uusia kirjailijakokemuksia! Kafka rannalla on ehdottomasti jonossa, jos Norwegian Wood nappaa! Irvingiltä ajattelin juuri tuota Garpia nyt sitten kokeilla, saas nähdä maistuuko minulle. :D

   Poista
 11. Omaltakin must-read listalta löytyy Murakami. Sputnik rakastettuni -teosta ehdinkin jo aloitella, mutta en jotenkin päässyt vauhtiin sen kanssa. Uusi yritys lähiaikoina!

  Margaret Atwood on yksi lemppareistani (John Irvingin ohella), mutta valitsemaasi kirjaa en ole häneltä lukenut. Jos haluat lukea oikein vetävän ja helposti lähestyttävän tarinan, jossa paskamainen paras kaveri pilaa ystäviensä elämän, valitse Ryövärimorsian. Jos haluat sukeltaa historialliseen tositarinaan, jossa nuori tyttö viruu vankilassa syytettynä kahdesta murhasta, valitse Nimeltään Grace (yksi lempparikirjoistani). Jos haluat lukea mielenkiintoisen dystopian, jossa naisten elämäntarkoitus on toimia synnytyskoneina, valitse Orjattaresi. Sokea surmaaja puolestaan kertoo kahden siskoksen tarinan ja on oikein oiva lukuromaani. Atwood on siis kirjoittanut paljon erilaisia kirjoja ja toistaiseksi en ole lukenut häneltä mitään huonoa tai edes keskinkertaista. Suosittelen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, ihanaa että vaivauduit avaamaan Atwoodin kirjallista maailmaa. <3 Tämän mukaan heitän Penelopeian sivuun odottelemaan ja luen ehdottomasti ennemmin Gracen ensimmäiseksi! Tosirainat ja niihin perustuvat kirjat koskettavat aina astetta syvemmin. Minua ainakin monesti hämmästyttää, kauhistuttaa ja ihmetyttää ajatella, että tarinan takana on oikea tapahtuma tai henkilö, jotkut tarinat kun menevät niin käsittämättömiin sfääreihin omaan elämään verrattuna!

   Poista
  2. Kiva kuulla, että innostuit Gracen tarinasta!:) Atwood on ihana kirjailija, mielelläni vien ilosanomaa hänestä eteenpäin. Toivottavasti viihdyt hänen parissaan!

   Poista
 12. Itsellänikin haluttaisi tutustua noihin kolmeen ensimmäiseen. Muihin olenkin jo tutustunut. :) Oatesin Kosto: rakkaustarina oli hyvä, Boynen Poika raidallisessa pyjamassa oli ihana ja Atwoodilta suosittelen Penelopeiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaikki nuo mainitsemasi kirjat kiinnostavat minua kovasti! Penelopeia oli ensisijalla, mutta nyt kiinnostuin myös Atwoodin Grace:sta! Katsotaan kumman saan ensimmäiseksi käsiini. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)