9.4.2013

KK: Minun apuohjelmat


Olen MAC-tyttö, bloggaan macbookillani, tarkista uusimmat viestit iphonella ja suunnittelen blogitekstejä ipadillä. En toki ole merkkiorja, kuten tuosta apple-tuotemäärästä voisi kuvitella, olen yksinkertaisesti tykästynyt laitteiden keskinäiseen synkronointiin ja toimivaan yhteistyöhön.

Nykyisin älylaitteille on jatkuvasti suunnittella uusia apuohjelmia, joista iso osa on mukavasti ilmaisia tai useinmiten alle euron hintaisia. Tässä 10 suosikki-apuohjelmaani (apps):

Kindle (ilmainen)
 -Miellyttävä ja toimiva e-kirjojen lukuohjelma. Amazon on täynnä edullisia ja jopa ilmaisiakin e-kirjoja, joita on mukava ladata laitteelle "hätätilanteita" varten. Pidän etenkin siitä, että voin näpäyttämällä tarkistaa sanan merkityksen, mikäli se ei ole ennestään tuttu. Pidän suuresti myös mahdollisuudesta lukita näyttö pysty- tai vaakatasoon, jolloin teksti ei pyörähda vaikka itse heiluisinkin.
 -->
Goodreads (ilmainen)
-Listaan lukemiseni Goodreadsiin. Tämä apuohjelma älypuhelimeen ei kuitenkaan ole ihan täysin hiottu, mutta yksinkertaiset lukuetenemisten merkkaukset toimivat sopivassa määrin, joten tämä appsi on vioistaan huolimatta kovassa käytössä. Pidän siitä, että kirjan koodin voi skannata tarpeen vaatiessa.
 -->
iReadItNow (ilmainen)
-Toisenlainen kirjojen listausohjelma. Kirjoja on helppo lisätä ja ohjelmassa voi myös kehittää itselle lukulistan, mikäli haluaa tarkemmin suunnitella tulevia lukemisia. Pidän siitä, että tämä ohjelma listaa vuosittaisen lukumääräni, päivittäin luetut sivut ja antamani tähdet pylväs- ja piirakkamallilla.
 -->Camera+ (0,89€)
- Uusin valokuvaohjelmani. Mielestäni tähän astisista ehdottomasti paras ohjelma kännykkään. Kuvat ovat huipputeräviä ja muokkausmahdollisuudet oikein hyvät. Jako-mahdollisuus toimii erittäin hyvin ja kuvien kokoa on helppo muuttaa esim. neliöksi. Mahdollisuus lisätä kehyksien ohella tekstiä kuviin on todella kätevää, mikäli haluaa lisätä kuviin esim. puumerkkinsä. Tämä on todella hintansa väärti!
 -->


Fotor -Photo Effect Studio (ilmainen)
- Valokuvien muokkausohjelma. Paljon efektejä ja muokkausvaihtoehtoja. Tämä on ehdottomasti suosikkiohjelmani kirjakuvieni fiksaukseen tietokoneella! Suurin osa blogini kuvista on muokattu juuri tällä ohjelmalla. Suosittelen!
-->

PlainText (ilmainen)
- Tekstinkäsittelyohjelma. Tämän avulla näpyttelen usein sohvalla tai sängyssä blogitekstejäni ipadilla. Mahdollisuus muodostaa kansioita tekee ohjelmasta selkeän. Kirjoittaminen on sujuvaa ja tekstit on helppo lähettää eteenpäin sähköpostilla toiselle laitteelle.
 -->

Evernote (ilmainen)
- Muistilappuja ja ideoita. Tämä on toinen ohjelma jolla on mukava luoda blogitekstien pohjia tai suunnitella tulevaa. Miellyttävä ulkonäkö ja yksinkertaisen helppo käyttää. Pidän siitä että voin laittaa teksteille ja muistilapuille avainsanoja, jolloin voin myös seurata mitä kategoriaa kertyy eniten.
 -->
WomanLog (ilmainen)
-Naisille tarkoitettu kalenteriohjelma, johon voi merkata kaikki mahdolliset mielialavaihtelut ja naiselliset oireilut. Pidän siitä että vaihtoehtoja on paljon, mutta ilmaisversiossa mainokset ovat ärsyttäviä.
 -->

Audiobooks (ilmainen)
-Äänikirjoja! Paljon ilmaisia kirjoja ja mahdollisuus etsiä kirjoja kertojan äänen tai kielen mukaan (muutama suomenkielinenkin löytyy, mm. Juhani Ahoa).
-->

Bloglovin' (ilmainen)
- Seuraan suurimmaksi osaksi blogeja bloglovin'in kautta. Pidän siitä, että ohjelma listaa uusimmat blogitekstit yhdelle sivulle ja siitä että voin listata seuraamani blogit kategorioihin, kuten "kirjat", "Ruoka" tai "Lifestyle". Tällä ohjelmalla on helpointa seurata blogeja kännykän avulla.
-->
Onko muita hyviä apuohjelmia tiedossa? Saa vinkata! :)

4 kommenttia:

 1. Käytän itsekkin goodreadsia niin puhelimella ja tietokoneella. Evernoten voisin ladata puhelimeeni, vaikuttaa hyvältä. Sähköpostit luen ja lähetän iphonella, mutta blogin hoidan kokonaan koneen kautta. Blogger appsi on ihan kökkö, en tykkää yhtään ja puhelimen pieneltä (tai pieni ja pieni) näytöltä on inhottava selata blogia. Kuvien muokkaukseen on monia appseja, suosikkini on instagram. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän instagramista, kuvanlaatu ei vain aina ole kovin hyvä (minulla on toki vanha puhelinkin, voi hyvinkin johtua siitä). En ole kokeillut tuota blogger appsia, hyvä tietää että on huono. Itsekin bloggaan mieluiten suoraan tietokoneella!

   Poista
 2. Womanlog mullakin on puhelimessa (Android), ja se on kyllä näpäkkä. En kai muuten muistaisi kiertoani ollenkaan :P

  Kirjallisemmalta puolelta käytössä on Elisa Kirjan oma appsi. Vähemmän tosin nykyään, kun on e-lukija, mutta tykkään kun ostetut kirjat ovat automaattisesti puhelimessa.

  Dropbox ja Pocket taas ovat arjen helpottajina ihan ehdottomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elisa Kirja on minullakin, mutta en tosiaan ostele paljon e-kirjoja. Minusta ne ovat edelleenkin Suomessa törkeen kalliita. Ilmaiskirjoja Elisalta olen sen sijaan kyllä lueskellut!

   Dropbox ja Pocket ovat minulle täysin tuntemattomia, täytyypä tarkastaa, olisiko niistä hyötyä minunkin elämään! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)