20.4.2013

L. J. Smith - Vampyyripäiväkirjat 2, Sielunkumppani

The Vampire Diaries: The Struggle, 1991
Otava 2011, 191 sivua.
Suom. Pirkko Biström


Elena tietää mikä Stefan todellisuudessa on, mutta hän on valmis seisomaan rakkaansa rinnalla, vaikka suurin osa Fell's Churchin asukkaista epäileekin Stefania kaupungissa tapahtuneiden järkyttävien rikosten tekijäksi. Myös Stefanin veli Damon tuo oman lusikkansa soppaan.

Arvio

Tunnen kummallista vetoa tähän kirjasarjaan, vaikken ole siitä vielä kovin vakuuttunut. Johtunee ehkä siitä, että pidän tv-sarjasta niin paljon ja kirjat antavat erilaisuudellaan ikäänkuin uuden ulottuvuuden tv-juonelle.

Kypsyyttä

Elena on (onneksi) kypsynyt edelliseen kirjaan verrattuna, mutta kirjan lyhyys teki juonesta harmillisen suppean, eikä kirjan maailmaan päässyt ihan täysillä mukaan. Tapahtumat etenivät hurjaa tahtia, mikä saattaa olla yksi syy, miksi näitä on niin helppo naukkailla muiden kirjojen ohella. Osittain juuri nopea tahti toki myös söi tunnelmaa ja etenkin Elenan syvät rakkauden osoitukset ja tuskailut Stefanin tunteista tuntuivat vähän hölmöltä vielä niin lyhyen suhteen aikana.

Ysäriä

Juoni oli lyhyydestä huolimatta hektinen ja jopa yllättävän toimintatäytteinen ja jäin kiinnostumaan jälleen kerran jatko-osista, vaikkei tämä huikea lukukokemus ollutkaan. Näitä pitäisi lukea vähintään kaksi putkeen, jotta tunnelmaan pääsisi syventymään paremmin. Olen myös aistivinani kirjassa 90-lukua; nuoret ovat esim. paljon naiivimpia kuin nykykirjoissa ja poikahuolet käsitellään useinmiten pyjamabileissä. Kirjan nuoriso tuntui omaan nuoruuteeni nähden tutummalta kuin nykyisissä YA-kirjoissa, joiden nuoret elävät jo toinen jalka aikuisten maailmassa.

Damonin ilmestyminen ja sotkeutuminen Elenan maailmaan oli minusta yhtä mahtavaa kuin tv-sarjassakin. Jotenkin nuo pahat pojat sykähdyttävät enemmän kuin hempeilevät romantiikot. Peukut pystyy siis Damonin puolesta!

Tuomio:

Kirja oli ok, muttei kovin huikea. Tämä kirjasarja tuntuu toistaiseksi porhaltavan täysin eri suuntaan kuin tv-sarja, mikä on iso syy, miksi näitä luen, vaikka juoni nyt on vähän simppelimmän puoleinen. Harmittelen kovasti sitä, ettei näitä oltu suomennettu silloin 90-luvulla, kun kaipasin juuri tällaista vampyyrikirjallisuutta lukulistalleni!

❦❦

Vampyyripäiväkirjat-sarja:

Korpinmusta (The Awakening, 1991)
Sielunkumppani (The Struggle, 1991)
Verivala (The Fury, 1991)
Pimeän piiri (Dark Reunion)

Uusi aika 1 - Sudenhetki (The Return: Nightfall)
Uusi aika 2 - Varjosielut (The Return: Shadow Souls)
Uusi aika 3 - Sydänyö (The Return: Midnight)

The Hunters: Phantom
The Hunters: Moonsong
The Hunters: Eternity

Adlibris -->

Muissa blogeissa: Kirjamielellä, Kirjaretket, Luettuja maailmoja, Saraseenin maailma

8 kommenttia:

 1. Olin niin pettynyt noihin TVD-kirjoihin, koska tykkään siitä sarjasta tosi paljon, ja mun mielestä noi eroaa vähän liikaa siitä. :/ Toki sehän on sarjan "vika", koska se on tehty myöhemmin, mutta jotenkin noi kirjat vaan ei iske muhun. Tämä sun blogis on mahtava! :)

  http://lemondeselonleni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tv-sarja on loistava, olen katsonut sitä kolmannen kauden puoleenväliin asti ja toiminta sekä juonenkäänteet ovat mahtavia! Kirjasarja on kyllä tv-sarjaan nähden huomattamasti tylsempi.

   Kiitos blogikehuista! ;)

   Poista
 2. Heips, sijoituit kolmanneksi blogiarvonnassani. Yritän nyt tavoitella kahta ekaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin voittaminen on kyllä mahtava tunne! :) Mahtavaa!

   Poista
 3. Vampyyripäiväkirjat on edelleen kirjoina lukematta, vaikka olenkin suunnitellut niitä lukulistalleni ties montako kertaa. Sen sijaan tv-sarjaa olen seurannut alusta asti innokkaasti.

  Mutta jos päähenkilö on viime kirjasta kypsynyt, niin ehkä uskallan nämä lukea. Kuten tuonne ensimmäisen kirjan postaukseen kommentoin, niin liian täydellisiä hahmoja en voi sietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydelliset hahmot ovat minustakin rasittavimpia. Elena oli ykkösessä aivan kammottava persoona, mutta huomattavasti siedettävämpi tässä toisessa, vaikkei vieläkään täysin minua miellyttävä. Tv-sarjaan verraten nämä kirja ovat kuitenkin huonohkoja, mutta ovat sentään lyhyitä, eli ei paljon aikaa mene hukkaan jos haluaa kokeilla. :)

   Poista
 4. Heippa! Sinulle on blogissani haaste. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)