26.7.2014

Elokuun haaste: KIRJAKUVA PÄIVÄSSÄ

Koska ulkomaisista blogeista adaptoitu kirjabingo oli niin suuri menestys, innostuin kehittämään myös tämän toisen, paljon somessa pyörivän kuvahaasteen, joista suosituin taitaa olla Fat Mum Slim:in isännöimä "photo-a-day"-haaste. Kirjaversioitakin löytyy englanniksi, mutta tässä oma, suomenkielinen versio tästä osittain raivostuttavasta, mutta ahh niin koukuttavasta ilmiöstä. Tätä te joko vihaatte tai rakastatte!

31. "Freebie"

Ps. nro 19 on tosiaan V-kirjain (ei u).
Tarkoituksena on napata päivittäin kuva listan mukaisesti ja julkaista se jossakin (suosituin taitaa olla Instagram). Annettua kuvaohjeistusta saa soveltaa omien mieltymysten mukaan. Elokuun viimeisenä päivänä (31.8) saa itse valita kirjakuva-aiheensa ("freebie"), koska en tajunnut että elokuussa onkin 31 päivää.

Lisääthän somessa julkaistuun kuvaan hashtagin: #kirjakuvapäivässä, jotta muutkin voivat helpommin seurata suoritustasi.

Omaa suoritustani voi seurata pääsääntöisesti mm. Facebookissa ja Instagramissa, mutta pyrin päivittämään kuvia säännöllisin väliajoin myös erilliselle sivulle tänne blogiin. Tervetuloa mukaan!

PPS. kuvaa saa käyttää ja tätä voi suorittaa joskus muulloinkin kuin juuri elokuussa.


36 kommenttia:

 1. Onpa hauska haaste, mukana ollaan! :)

  VastaaPoista
 2. Hauska haaste! Jää kuitenkin itseltä välistä, kun blogillani ei ole instagramia/twitteriä/facebookia, tämä haaste kun on omiaan juuri noille alustoille. Mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan muiden suorituksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä toimii helpoimmin juuri noissa.. Kiva jos jaksat kuitenkin seurata muiden suorituksia!

   Poista
 3. Hitsi että kuulostaa kivalta! :) Voisin melkein osallistuakin, mutta koska haluan pitää instagram-tilini ainakin jokseenkin erillään blogista, ajattelin julkaista kuvia suoraan blogiin. Katsotaan kuinka käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kyllähän tämä bloginkin kautta luonnistuu. Eihän kuvia välttämättä tarvi päivittäin käydä julkaisemassa, voi vaikka niputtaa 3-5 päivää / per postaus!

   Poista
 4. Mukana, ehdottomasti! Lisään kuvat blogiini, koska minulla ei ole mitään muutakaan paikkaa siihen netissä. Mitä tuo bookshelfie tarkoittaa? Onko se niitä omakuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Bookshelfie on nimen omaan ns. omakuva mutta kirjahyllyn edessä. Suosituin versio taitaa olla ns. pieni kurkistus kirjan takaa (me lukutoukat kun ollaan vähän ujoja). Mutta tärkeintä tähän siis: ei ole mikään pakko julkaista omakuvaa, pelkkä kirjahyllykuvakin käy! Saa siis soveltaa miten tahtoo. :)

   Poista
 5. Hauska haaste! Minäkin taidan julkaista kuvat blogin puolella, katsotaan kuinka käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Seuraan suurella innolla! :)

   Poista
 6. Hauska idea! :) Mulla ei ole instagramia tms. enkä jaksa kamerasta ladata kuvia koneelle päivittäin, joten jätän tämän väliin. Siitä huolimatta tosiaan kuulostaa hyvältä. :)

  VastaaPoista
 7. Osallistun. En ole Instagramissa, joten julkaisen kuvat blogissani. :)

  VastaaPoista
 8. Tähän on ihan pakko osallistua! Julkaisen kuvat ainakin Instagramissa, mahdollisesti myös Twitterissä ja blogin Facebook-sivuilla. :)

  VastaaPoista
 9. Oi nämä kuvahaasteet ovat juuri niin raivostuttavan kivoja. Elokuussa en ehkä tätä ehdi, mutta voisin harkita joku muu kuukausi kyllä :)

  VastaaPoista
 10. Ihana haaste! Osallistunen Instagramissa ensi kuun ajan :)

  VastaaPoista
 11. Yritän mukaan! Hauska idea tämäkin!

  VastaaPoista
 12. Lähden mukaan, jos Twitter riittää.

  VastaaPoista
 13. Osallistun ja julkaisten kuvat myös blogiini, niin paljon ja jos nyt syksyn kiireiltäni ehdin :) Ihanalta kuulostava haaste kuintekin!

  VastaaPoista
 14. Mä osallistun myös ja laitan myös kuvat blogiini :)

  VastaaPoista
 15. Pakkohan tähän on mukaan lähteä - huippu idea! Kuvat löytyvät blogini fb-sivuilta.

  VastaaPoista
 16. Mukana! Blogillani on Fb- ja Twitter-tilit, joten laittelen kuvia niihin.

  VastaaPoista
 17. Kiva että tämäkin innostaa osallistumaan! Pahoittelen etten kerkiä nyt yksilöllisemmin kommentoida (kesä ja vauva.. you know). Olen niin innoissani että olette mukana tässä höpötyksessä! :D

  VastaaPoista
 18. Loistava haaste! Taidan osallistua tähän ainakin blogini fb-sivulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaisin kuvat päivittäin (jee, pysyin aikataulussa!) blogini fb-sivulla ja tein vielä koosteen blogin puolellekin (http://villasukkakirjahyllyssa.blogspot.fi/2014/08/kooste-elokuun-kirjakuva-paivassa.html). Hauskaa oli, kiitos :)

   Poista
 19. Hei tämä on ihana! Ehkäpä syyskuussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Tätä voi tosiaan suorittaa milloin vain (ja parhaiten tämähän suoriutuukin juuri sellaisen kuukautena, jolloin on vain se 30 päivää..minun virheeni vuoksi) :D

   Poista
 20. Ihana haaste, olen kauan aikaa meinannut osallistua johonkin englanninkieliseen vastaavaan, mutta aina se on jäänyt.. Itselläni ei ole blogia, mutta tähän kai saa osallistua siitä huolimatta? :) Olenkin jo pari kuvaa julkaissut instagrammissani, en vain muistanut tänne tulla ilmoittamaan asiasta ennenkuin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa osallistua! Kiva kun olet mukana! Seurailen etenkin instan puolella innoissani teidän muidenkin suoritusta. Blogien puolelle kun pääsen vähän harvemmin rauhassa selailemaan. :)

   Poista
 21. Voisinkohan tähän osallistua tuossa lokakuussa, kun kirjoitukset tulee syyskuussa, ja ei ole mihinkään muuhun aikaa >.< Ja en ole missään some:ssa niin voisinko kirjablogissani julkaista kuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tottakai! Tätä saa soveltaa ihan miten itse mielii. Kiva jos tartut haasteeseen! :)

   Poista
 22. Jouduin kyllä kertomaan, että ehtinyt haasteen mukaan. Elokuu on näemmä liian kireistä kirjoille. Ehkä toiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuo haittaa, ehkäpä sopivammalla ajalla sitten. Yllättävän haastavaa tämä kyllä on. En olisi itse uskonut että kuvan ottaminen päivittäin kuukauden ajan olisi niin kovin vaikeaa. Itse olen lipsunut välillä ja ottanut sen sijaan pari kuvaa kerralla, kun yksi päivä jäänyt välistä.

   Poista
 23. Vaikka nyt en kerennyt elokuulle mukaan, niin uskon ettei haittaa vaan voi tehdä tämän omaankin tahtiin? Kuitenkin sen verran kivalta kuulostaa ja nyt tämän vasta löysin :)

  http://pilvilinnaelama.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voi tehdä tosiaan omaan tahtiin milloin vain itselle sopii parhaiten :)

   Poista
 24. Mahtava haaste! :)

  VastaaPoista
 25. Joulukuussa lähtee vähän niin kuin joulukalenterina!:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)