21.10.2014

Halloween: askartele, kokkaa, koristele!

Esittelyssä kolme Halloween-aiheista askartelu- ja somistus-kirjaa!

Halloween: Bewitching, Treats, Eats, Costumes and Decorations

Lorenz Books, 2000
64 sivua

Tässä lyhkäisessä englanninkielisessä kirjassa on paljon herkullisen tuntuisia syksyisiä reseptejä, mutta vain muutama koristelu- ja pukeutumisvinkki. Toisin kuin kirjan nimi antaa ymmärtää, kirjassa ei lopulta ollut kovinkaan monta kiinnostavaa tai kokeiltavaa juttua.

Kirjan resepteissä on mukavasti ainekset merkattu myös milleinä ja grammoina, joten kaikki ruuat ovat helposti toteutettavissa, siitä siis plussaa.


Kirjan kostyymi- ja koristelu-osio ei puolestaan ole lainkaan innostava, enkä suosittelisi kirjaa muuten kuin ehkä reseptien takia. Kirjan kokonaisanti Halloweenin suhteen on suppea ja tylsä.Jane Bull - Halloween,
50 värikästä askartelu-ja tarjoiluehdotusta

"The Halloween Book"
Suom. Tarja Kontro
Otava 2005

Tässä vasta mainio kirja jos on tarve järjestää jännittävät lasten- (tai miksei aikuisten) kutsut!

Kirjassa on yksinkertaiset ja toimivat ohjeet esim. kurpitsan kaivertamiseen, hauskoihin askarteluprojekteihin, kasvomaalauksiin tai pikkusyötäviin.

Kirja on värikäs ja mielenkiintoinen ja vaikka ruokavinkit eivät ole edellisen kirjan tasoisia, ovat ne hauskoja ja juuri lastenkutsuihin soveltuvia.


Pidin erityisen paljon kirjan hauskoista naamiointi-ideoista kuten pahvilautasista tehtävistä naamareista tai jännittävistä drinkeistä. Tämän kirjan avulla riemukkaat ja ikimuistoiset Halloween-juhlat onnistuvat varmasti!

❦❦❦


Laura Dover Doran - The BIG Book of Halloween,
Creative & Creepy Profects for Revellers of All Ages

Lark Books, 1998
159 sivua

Tämä oli ehdottomasti mielenkiintoisin näistä kolmesta kirjasta. Kirja on suunnattu enemmän aikuisille ja se sisältää ihastuttavasti tietoa Halloweenista ja sen alkuperästä. Koristeluideat ovat vaativampia (ehkä vähän tylsiä), mutta toteuttavissa, jos on oikein näppärä käsistään.

Kirjan esittelemät Halloween-projektit ovat tyylikkäitä kodin sisustusideoita ja enemmän aikuisten makuun kuin edellisen kirjan ideat (kuten esim. lapsikummitukset takapihalle...ihastuttavia, mutta hemmetin pelottavia!).


Pidin suuresti kirjan tunnelmasta ja pienistä kauhutarinoista, joita oli aina silloin tällöin somistusohjeiden välissä. Kostyymiosio oli mielestäni hauska ja etenkin "Last-minute costumes" nauratti ja sisälsi loistavia (ja välillä vähän pöhköjäkin) ideoita aikuisten- tai lastenjuhliin! Myös tämän kirjan resepteissä on jenkkimerkintöjen rinnalle laitettu gramma- ja milliversiot, joten kaikki on toteutettavissa.

❦❦❦

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)