28.12.2014

Katsaus vuoteen 2014

Viime vuodelta jäi lukutilastot täysin laskematta koska kärsin niin kurjasta raskauspahoinvoinnista etten kyennyt lukemaan riviäkään oksentamatta ja blogini jäi siis pidemmälle tauolle, mutta heti tytön pullahdettua minusta ulos, jatkui lukuintoni onneksi entisen lailla ja huhtikuusta eteenpäin olenkin saanut luettua kivan määrän kirjoja, joiden joukkoon mahtuu niin suuria pettymyksiä, kuin myös unohtumattomia lukukokemuksia!

Kirjavuoteni oli edellisiä huomattavasti suppeampi, mutta monta mahtavaa muistoa jäi tästäkin blogivuodesta. Osallistuin elämänmuutoksestani huolimatta jälleen Blogistanian lukumaratoniin, joka ei tosin ollut ihan yhtä riemukasta vatsavaivoista kärsivän vauvan kanssa, vaikkakin edelleen antoisaa ja ihanan yhteisöllistä! Kävin myös aina yhtä hurmaavilla Helsingin Kirjamessuilla, joista koontipostaus löytyy täältä ja täältä. Kirjamessuilta tarttui normaaliin tapaan paljon uutta luettavaa ja tapasin ensimmäistä kertaa myös muita bloggareita, mikä oli mielestäni jännittävää. Kaiken kukkuraksi osallistuin ensimmäistä kertaa Amman lukuhetken Copycat-kilpailuun, jossa teemana oli tänä vuonna rakas romaanihenkilö.

Olen pikkuhiljaa löytänyt elämäni ja lukuharrastukseni välille tasapainon, vaikkakin kulutan blogin parissa huomattavasti vähemmän aikaa kuin ennen. Tyttäreni on tuonut elämääni rikkautta ja uutta näkökulmaa. Äitiys on muuttanut minua niin ihmisenä, kuin myös lukijana, se on tuonut kypsyyttä ja uudenlaista herkkyyttä, joka ei ole vain hormonijohdannaista.

Haasteet

Vuodesta 2014 muodostui todellinen haasteiden vuosi. Lanseerasin kesällä kirjabingon, josta muodostui todellinen hitti ja mukaan innostui mahtava määrä lukijoita. Kirjabingoilua täytyykin harrastaa ehdottomasti useammin!!

Photo-a-day haasteesta innostuneena ja Bingo-menestyksen rohkaisemana kehitin meille kirjafriikeille myös oman kuvahaasteen, ja tähänkin lähti ihastuttava määrä haasteilijoita mukaan. Pidin jotenkin erityisen paljon tästä mahdollisuudesta kurkistaa muiden kirjaihmisten arkeen ja kirjabingoa enemmän mieleeni jäi juuri tämä Kirjakuva päivässä-haaste!

Lokakuuksi kehitin Halloween-haasteen, jota olin himoinnut jo useampana vuotena, sillä rakastan Halloweenin synkkyyttä ja jännittävää tunnelmaa. Koska tämä haasteiden tekeminen karkasi täysin käsistäni, heitin myös joulukuulle Joulusana-haasteen, joka tosin jäi omalta osaltani kiireen jalkoihin ja lähestulkoon suorittamatta.

Kobo

Pienen vauvan äitinä totesin nopeasti fyysiset kirjat erittäin hankaliksi, ja vaikka olin ennen äitiyttä haronnut e-kirjoja vastaan, huomasinkin ne oikein käteviksi formaateiksi kun lukuhimo painaa päälle, mutta lukuhetkeä hankaloittaa pieni sylissä viihtyvä nyytti.

E-kirjojen käyttäminen keskittyi aluksi lähinnä ipadilla lukemiseen, mikä ei todellakaan ole kaikkein "ranneystävällisin" vaihtoehto, joten rupesin melko nopeasti himoitsemaan oikeaa lukulaitetta. Päädyin lopulta taustavaloiseen Koboon, jonka jälkeen olenkin nähnyt e-kirjat täysin uudessa valossa. Hakeuduin HelMetin asiakkaaksi, koska Kirkkonummen kirjastolla ei ole kunnollista e-kirjavalikoimaa ja kirjaston lainakirjoista sekä Elisa kirjasta tuli suurimpia lukulaitteeni täydentäjiä. Ensi vuoden puolella olisikin sitten tarkoitus kirjoittaa kunnollinen arvio kokemuksistani Kobo Glo:sta.

Vuosi 2014:
Luetut kirjat 2014:


9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen koontipostaus! Puoliksi paha oli minustakin huono, kaiken hypetyksen vuoksi olisin odottanut paljon enemmän. Kiitos myös kaikkien ihaninen haasteiden järjestämisestä, olet tehnyt ainakin minun kirjavuodestani paljon kiinnostavamman kuin se olisi muuten ollut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, mukava kuulla!! Puoliksi pahan suuret ennakko-odotoukset sai nimenomaan aikaan tämän pettymyksen!

   Poista
 2. Kiinnostava kooste! Kobo-kokemuksiasi odotan innolla. Tähän saakka olen lukenut e-kirjat iPadilla mutta välillä huomaan haaveilevani erillisestä lukulaitteesta. Siksi kuulisin kovin mielelläni lukulaitekokemuksia.
  Joulusana oli hyvä idea mutta unohtui minulta kokonaan. En taida enää ehtiä siihen osallistumaan.
  Ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onnellista Uutta Vuotta sinnekin! Haluan ehdottomasti koota ajatuksiani kobostani kunnon postaukseen. Minäkin haeskelin paljon mielipiteitä eri laitteista, ennen kuin päädyin omaani. Tuntui isolta ja tärkeältä päätökseltä. :D

   Lukulaitteella lukeminen on tosiaan ihan erilaista kuin ipadilla. Ajattelin ennen että pärjään oikein mainiosti omilla älylaitteillani, mutta kyllästyin ipadin painoon ja iphonen pieneen näyttöön. Lisäksi ajauduin aivan liian herkästi facebookkaamaan ja pelaamaan Hay day:tä... X)

   Poista
 3. Kiitos mainioista haasteista joita on ollut ilo seurailla, vaikka oma osallistuminen jäi vähän kesken. Hyviä kirjojakin on osunut tiellesi. Hyvää alkavaakin lukuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun oli hengessä mukana! Tälle vuodelle osui tosiaan aika hienoja lukukokemuksia! :) Hyvää uutta lukuvuotta sinullekin!

   Poista
 4. Oi, Kobo... sen jälkeen (luku)elämä jotenkin näyttää toisenlaiselta. Taustavalollinen houkuttaisi minuakin ihan suunnattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Kobo todella muutti näkemykseni e-kirjoja kohtaan. Enemmän ja enemmän luen laitteellani. Kannan sitä aina mukanani, jos vaikka kesken kauppareissun tulee sopiva lukutilanne (no ei kyllä tule, mutta eihän sitä tiedä...). Olen iloinen, että päädyin taustavaloiseen koboon, taustavalo on tullut useasti tarpeeseen. Olen toki huomannut että illalla käyttäessä se pikemminkin virkistää, kuin väsyttää ja päädyn aina lukemaan pidempään kuin oli tarkoitus...mutta niinhän saattaa käy ihan tavallisten kirjojenkin kanssa aina silloin tällöin.

   Poista
 5. Mukava kooste :) Kohta pääsen itsekin listaamaan tämän vuoden lukemisiani, pari kirjaa pitäisi vielä saada luettua loppuun ja blogatuksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)