31.1.2015

Kuukausikooste: Tammikuu 2015


Vuodenvaihde toi jonkin verran uusia tuulia lukemiseen ja bloggaamiseen. Päätin mm. etten ota niin suurta stressiä säännöllisestä postaamisesta ja jätän kylmästi sellaiset kirjat kesken, jotka eivät vain tunnu imaisevan minua mukaansa (tämä vaatii sinnikästä harjoittelua, mutta ihanaa vapautumisen tunnetta on jo havaittu parin kirjan kohdalla).

Päätin tänä vuonna pitää lukuharrastukseni ja bloggaamisen mahdollisimman rentona ja hauskana, enkä halua missään nimessä että bloggaamisesta muodostuu velvollisuus tai taakka. Useinmiten koen kuitenkin edelleen pakonomaista tarvetta jakaa hyvien tai kammottavien kirjojen tunnelmat myös teille lukijoille, joten huolta blogin jäämisestä unholaan ei ole. Sen sijaan pelkkien kirja-arvioiden lomaan tulee mahdollisesti useimmin tällaisia tilpehööri-postauksia!

Kuukausikatsaus

En ole aikaisemmin innostunut kuukausittaisen reportaasin tekemisestä, mutta koska en ole nyt tammikuussa ehtinyt kovin montaa kirja-arviota kirjoitella, päätin kokeilla josko tällainen kuukausittainen lukuinfo muodostuisi kivaksi tavaksi tarkastella lukutuloksia. Tämä kuukausikatsaus ei suinkaa poista sitä mahdollisuutta, että saisin lopulta lukemistani kirjoista ne arviotkin kirjoitettua tänne...sitten myöhemmin.

Ajankohtaisempaa tietoa lukemisistani löytyy Goodreadsista.

Tammikuun luetut:

 • Salla Simukka - Valkea kuin lumi (arvio)
 • Sylvia Plath - Lasikellon alla (lämpenin loppua kohden)
 • Marko Hautala - Kuokkamummo (pelottava, pidin!)
 • Kendare Blake - Anna Dressed in Blood (kömpelö juoni)
 • Marcia Grad - Prinsessa joka uskoi satuihin (en innostunut)


Kesken jääneet:

Abigail Gibbs - Illallinen vampyyrin kanssa
En ymmärrä miksi näitä nettifantasioita painetaan kirjoiksi asti ja sitten ihmetellään miksi käännetty kirjallisuus ei myy niin hyvin. Niin mukava kuin onkin ajatella että kenestä tahansa voi vahingossa tulla kirjailija jos kirjoittelee johonkin palstalle rohkeita ja seksikkäitä tarinoita, niin kyllä tässä taas tietämätöntä lukijaa koetellaan tyhjäpäisellä päähenkilöllä ja juonella, joka keskittyy enemmän raiskausta jäljitteleviin seksikohtauksiin kuin mihinkään muuhun. Ei kiitos. 
Melissa Marr - Sala kavala (Ilki ihana #2)
Pidin tämän kirjasarjan ensimmäisestä osasta. Melissa Marrin luoma keijujen rinnakkaistodellisuus tuntui täyteläiseltä ja loppuun asti ajatellulta. En malttanut odottaa liian pitkään seuraavaan osaan tarttumista, sillä vaikka edellinen kirja ei päätäni räjäyttänyt, oli se sen verran viihdyttävä  että halusin palata sarjan pariin. Sala kavalassa ei oikeastaan ollut muuta vikaa kuin se, että se on toisinto ensimmäisestä osasta: ihmistyttö joutuu keijukuninkaan piirittämäksi. Tämän olisin kyllä voinut lukea loppuunkin asti, mutta koska kirjastolainani päättyi päätin tehdä päätökseni ja palauttaa kirjan kirjastoon. Tämä ei yltänyt tämän vuoden tasolle.
John Finnemore - Robin Hood
Vihreänuttuinen sankari, joka varastaa rikkailta ja jakaa kaiken köyhille. Ihana sankari, joka kuluu suosikkihahmoihini. Kirja ei kuitenkaan vastaa mielikuviani, vaan se on kovin pelkistetty tarina, jossa Robin Hood on pelkkä pojankloppi, joka haluaa jatkuvalla syötöllä vain mitellä voimiaan. Alakynnessä ollessan Robin Hood kutsuu metsänväkensä apuun, eikä tilanne ole aina kovin reilu. Rakastamani Robin Hoodin tunnelmaa ei ollut kirjassa lainkaan, ja vaikka kuinka yritin, tönkkö ja itseään toistava juoni ei jaksanut viihdyttää.
Paula Brackston - The Witch's Daughter
Sinäänsä ihan mielenkiintoisen oloinen historiallinen ja maaginen kirja, mutta Overdrivesta lainattu e-kirja ei jostain syystä muokkautunut lukulaitteelleni (tekstiä ei saanut suurennettua). Pienen englanninkielisen tekstin tihrustaminen hidasti lukemistani ja laina-aikani päättyi (14 on lopulta ärsyttävän lyhyt laina-aika e-kirjoille!), joten kirja jäi nyt lukematta loppuun. En tällä hetkellä havittele kirjaa uudestaan, saas nähdä törmäänkö kirjaan uudestaan jossain vaiheessa elämää.

7 kommenttia:

 1. Jee kuukausikoosteille! Ne ovat kivoja. :)

  Minä luin Robin Hoodin joskus monen monta vuotta sitten ja rakastin. Robin Hood oli ehkä suurin idolini :D Myöhemmin luin kirjan uudelleen ja huomasin saman kuin sinäkin - juoni toistaa itseään joka luvussa. Sitä jotain tässä minulle kuitenkin on, jos ei muuta niin monia nostalgisia muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun koosteet kiinnostavat! Nostalgian takia olen itsekkin lukenut monia nuoruuden kirjoja uudelleen, harmi kuitenkin ettei sitä samaa ihastuttavaa lukutunnelmaa synny enää uudelleen..

   Poista
 2. Moni on ihmetellyt samaa asiaa tuon Gibbsin kohdalla. Itse en ole siihen vielä tarttunut, mutta ajattelin kuitenkin tehdä niin ihan vain siksi, että sen ympärillä pyörii niin negatiivinen hype. Nurinkurista, I know :D Mutta aina kun joku kirjaa saa ihmisissä jotain voimakasta liikkeelle, oli se positiivista tai negatiivista, haluan ottaa siitä selvää pohtiakseni, mistä voimakas reaktio johtuu. Kirjallisuuden salapoliisi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on monesti ihan sama reaktio! Mitä enemmän kirjasta kohistaan, sen kiinnostavampi se on, varsinkin kun olen yleensä ihan toista mieltä valtavirran kanssa. :D ...yleensä...

   Poista
  2. Oi meitä on enemmänkin! :D

   Poista
 3. Minunkin pitäisi ottaa viimein lukupinoon tuo Simukan kirja. Ensimmäisen osan trilogiasta olen lukenut, mutta vaikka siitä pidin aivan kohtuullisesti jatko-osat ovat jääneet odottamaan vuoroaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simukan kirjat ovat olleet minusta oikein mainioita, mutta minäkään en ole kovin villisti lähtenyt metsästämään aina seuraavaa osaa. Nytkin trilogian kolmas osa saa odotella ihan rauhassa sopivaa kohtaamista kanssani. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)