16.5.2015

Kun kirjahullu närkästyi

Tätä eivät varmaan ymmärrä muut kuin toiset kirjahullut, mutta kylläpäs kiukutti kun ostin e-kirjan ja kansikuvaksi sain pelkän tylsän "kirjan nimi tässä" -kuvan!

Itse koen, että jos ostohetkellä klikkaan e-kirjaa, jossa on jonkinnäköinen kansikuva, saan sen myös tiedostoni mukana. Kyllähän kansikuvaa tulee usein tarkasteltua lukemisen yhteydessä ja onhan se visuaalisesti kivannäköinen sähköisessä kirjahyllyssänikin.

Reklamaatiooni (jolle varmaan pyöriteltiin silmiä, koska onhan kyseessä vain pieni yksityiskohta) vastattiin että kansikuva pelkistetään, jotta tiedosto ei kasvaisi liian suureksi. Jännä juttu, että aikaisemmissa samasta paikasta ostamieni e-kirjojen kansikuvat ovat olleet tiedoston mukana sellaisina kuin ne ostohetkellä ovat e-kirjakaupassa olleet näkyvillä. Eikä minulla ole ollut tiedostokokojenkaan kanssa vielä mitään ongelmia...

Pyysin että kirjojen tietoihin lisätään selkeä merkintä että "ei kansikuvaa", jotta asiakas ei koe itseään harhautetuksi. Minun ostopäätökseeni tuo ainakin vaikuttaa melkoisen paljon! Jos esimerkiksi tilaan jonkin tietyn sidotun painoksen netistä, mutta minulle lähetetäänkin täysin toinen painos, toisella kansikuvalla, olisi kyseessä selkeämpi toimitusvirhe, sillä minä nimenomaan halusin juuri sen vanhemman painoksen. E-kirjoistako voi siis toimittaa kuluttajalle minkälaisen tiedostokyhäelmän tahansa? En ihan pureksimatta niele tällaista toimintaa.

Suuttumukseni kohde on tällä kertaa Elisa kirjan palvelu, johon olen tähän asti ollut täysin tyytyväinen. Luen e-kirjoja suurimmaksi osaksi Kobo-lukulaitteellani, mutta myös kännykällä ja tabletilla. Pidän kovasti kirjojen kansitaiteesta ja koen ne osaksi lukukokemusta.

PÄIVITYS 22.5.2015

Tämän postauksen myötä Elisa kirja otti asian tarkempaan tarkasteluun ja selvitti, että kyseessä on kustantajan tekemä muutos e-kirjatiedostoon. Kirjan kansikuva muutettiin vastaamaan tiedoston mukana tulevaa kuvaa. Tämän perusteella Elisa Kirjan e-kirjoihin voinee siis yhä luottaa. Asiakaspalvelun kautta lähetettyjen viestien ensisijaisia vastauksia ei sen sijaan kannata ottaa kovin vakavasti, ne näyttäisivät olevan ympäripyöreitä selityksiä, eikä varsinaista selvitystä ole edes tehty. Onneksi nykyään saa äänensä hyvin kuuluviin netin kautta.

Kiitos Elisan Sometiimi, selvitän jatkossa ongelmatilanteeni ennemmin teidän kautta!

8 kommenttia:

 1. No johan on! Hyvä että laitoit palautetta, niin olisin minäkin tehnyt. Onkohan tämä nyt elisan uusi suuntaus, ei nimittäin hyvältä vaikuta... Aikaisemmin olen saanut e-kirjat kansikuvineen ihan ok, mutta jos Elisa alkaa jättää niitä pois niin eipä kiinnosta e-kirjoja sieltä sitten ostella. Ymmärrän harmituksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole aikaisemmin käynyt näin. Ärsyttävintä asiassa että pohdin tämän kirjan kohdalla, ostaisinko sen alkuperäiskielisenä ulkomaisesta kaupasta vai Elisa Kirjasta suomeksi. Ajattelin tässä tapauksessa että kannustan ennemmin suomen e-kirjojen myyntiä. Tieto kansikuvan puuttumisesta olisi ollut ratkaiseva asia tässä päätöksessä.

   Poista
 2. Pieni yksityiskohta, mutta sellainen yksityiskohta mistä pitäisi kyllä mainita! Kirjan kansi on minusta olennainen osa kirjaa kuitenkin :/

  VastaaPoista
 3. Hei. Ikävä kuulla, että et ole ollut tyytyväinen tilaamasi Elisan e-kirjan kanteen. Laitan asiaan vielä selvitykseen ja varmistan, pelkistetäänkö kaikkien Elisan e-kirjojen kansia? Laitan tänne lisätietoa, kun sitä saan :)

  Henri/Palstatiimi
  http://palsta.elisa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia asian selvittämisestä! Mukava että otitte asian huomioon tätä kautta, vaikka myös asiakaspalvelun henkilökunta olisi voinut jo asian selvittää. Mukava tietää, että Elisa kirja on yhä luotettava paikka ostaa e-kirjoja. :)

   Poista
 4. Hei

  Selvitimme tilanteen kustantajan kanssa. Kyseisen kirjailijan kirjojen kansien tekijänoikeuksissa e-kirjojen osalta oli tapahtunut muutoksia. Näistä muutoksista johtuen Elisa Kirjan kaupassa näkyvä kirjan kansi ja itse kirjatiedostossa oleva kirjan kansi poikkesivat toisistaan. Olemme nyt päivittäneet kaupassamme näkyvän kirjan kannen vastaamaan kirjatiedostossa olevaa kirjan kantta. Pahoittelen virhetilannetta ja siitä aiheutunutta ylimääräistä vaivaa. Erilaisten kansien käyttö kaupassa ja kirjatiedostoissa ei missään tapauksessa ole Elisa Kirjan tapa toimia vaan kyseessä oli ikävä virhetilanne.

  Henri/Palstatiimi
  http://palsta.elisa.fi

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän närkästyksesi.
  Mutta tuo asiakaspalvelun asenne on ihan käsittämätön. Eikä ole ainut paikka. Pahimmillaan ovat nostaneet pienen valituksen niin pahalle tasolle, että on tarvittu asianajajaa selvittelemään. Onneksi sometiimit tuntuvat toimivan paremmin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)