2.11.2015

Katsaus maagiseen lokakuuhun.

Halloween on yksi suosikkipyhistäni ja kuten viime vuonnakin, pyhitin koko lokakuun normaalia mystisemmille kirjoille. Yritin myös osallistua Instagramissa syysteemaiseen kirjakuvahaasteeseen, mutta loppuosa jäi minulta suorittamatta, sillä perheeni sairasteli kuukauden aikana niin paljon (enterorokot, flunssat ja nyt viimeisimpänä korvatulehdus pienimmällä).

Tänä vuonna teemanani oli noidat sekä okkultismi ja juhlistimme myös kuukauden lopussa perheen kesken noita-teemaista Halloweenia, vaikkakin puolikuntoisina. Nyt onkin sitten taas vuosi aikaa suunnitella seuraavaa, karmivaa juhlaa. Teema ainakin saa muuttua, sillä noidista on nyt kaikki saatu irti, ainakin vähäksi aikaa.


Kuukauden aikana luettua:Robert W. Chambers - Keltainen kuningas (novellikokoelma)
Tästä kerkesin lukea vain muutaman ensimmäisen lyhytkertomuksen, mutta pidin niistä kovasti. Jokaisessa kertomuksessa oli mielenkiintoinen ja erittäin mieleenpainuva tunnelma. Kirjan henkilöt jäivät pyörimään mieleeni ja aionkin lukea sen vielä loppuun ennen kirjastoon palauttamista. Varsinaista noituutta ei tässä klassikossa ollut, mutta jotain mielensisäistä kirousta sentään kuitenkin.

Marion Zimmer Bradley - Aavevalo
Tämä oli suuren suuri pettymys ja jäi minulta täysin kesken, koska en päässyt kiinni kirjan tunnelmaan. Teemaltaan tämä oli täydellinen lokakuulleni ja vaikka juoni oli teoriassa kiinnostava, kerronta oli niin kammottavan yksinkertaista, ettei tähän jaksanut mitenkään syventyä. Toivottavasti kirjailijan Avalonin usvat on parempi, sillä kyseinen kirja odottelee jo pidemmän aikaa kirjahyllysäni ja kiinnostaa minua kovasti, vaikka tämä teos ei kirjailijan taidoista kovin hyvää vaikutelmaa antanut.

Joe Hill - Sydämen muotoinen rasia
WAU! Tässäpä vasta kauhukirja! Kammottavan karmiva ja säädyttömän vauhdikas.   Tätä kannattaa lukea illalla vain omalla vastuulla. Minusta Joe Hill päihittää mennen tullen isänsä (Stephen Kingin), ja hän on tästä lähin ehdottomasti yksi suosikkikirjailijoistani. 

Titus Hjelm (toim.) - Mitä wicca on
Erittäin mielenkiintoinen katsaus noituuteen liitettyyn luonnonuskontoon. Kirja valottaa asiallisesti wicca-uskontoa ja esittelee sen lukijalle pyrkien kumoamaan sitä koskevat ennakkoluulot. Asiaan perehtymätön saa tästä kirjasta kattavan kokonaisuuden wicca-uskonnon pääpiirteistä, uskomuksista ja rituaaleista. 

Ari Turunen - Hyvän ja pahan merkit, eli taikauskoisten tapojen tarina
Ihan kiva kirja, mutta odotin enemmän mielenkiintoisia yksityiskohtia tai taikauskoisia tapoja. Tämä oli sellainen ympäripyöreä teos, josta en oikeastaan oppinut mitään uutta. Kirja oli miellyttävän selkeä ja ytimekäs, ja pidin erityisesti sen kuvituksesta. 


Noitajuhlamme vietimme tosiaan perheen kesken hassutellen noidannenillä- ja hatuilla, maistellen kirpeää silmämunaboolia ja napostellen mm. muumionakkeja, torakkataateleita, noidan luudiksi naamioituja suolatikkuja ja cookie pops-silmämunia (lisää kuvia Instagramissa). Siskoni oli myös pitkään ja hartaasti keitellyt meille herkullista kukkoa viinissä tattirisoton kera.

Rekvisiittana käytimme erilaisia noitakirjoja, niin omia, kirjastosta lainattuja, kuin myös itse tehtyjä loitsukirjoja. Kehystimme vanhanaikaisia noitakuvia ja ripustimme hämähäkkejä sekä lepakoita seinille. Sanomattakin selvää, että Halloween on mielestäni riemastuttavin juhlapäivä.


4 kommenttia:

 1. Hauska postaus! Olen lukenut tuon Hillin (uteliaisuudesta) Sydämen muotoisen rasian, ja minulle se oli melkoinen köyhän miehen King, jos näin voi sanoa. =D Lähes 50 Kingin kirjaa lukeneena täytyy minun siis olla hieman eri mieltä. Kiva kuitenkin että sinulle upposi! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis minun King-arvio perustuu neljään lukemaani kirjaan, jotka kaikki olivat pettymyksiä. Jostain syystä minuun uppoaa paremmin Kingin kirjoista tehdyt elokuvat, kuin ne kirjat itse. Olen lukenut Carrien (kirja oli tässä tapauksessa parempi), Christinen, Painajaisen ja viimeisimpänä hohdon. En minä Kingin suhteen suinkaan vielä luovuta. Paljon mielenkiintoisia kirjoja vielä lukematta. :)

   Poista
 2. Halloweenista on pikkuhiljaa tulossa myös yksi minun suosikkipyhistäni! Juhlimme sitä nykyään aika suurehkolla porukalla ja järjestelyihin hurahtaa helposti viikkokin. Matkustelun takia minunkin tuo instagramin haaste meinasi vähän jäädä, aika myöhään sain joitain kuvia laitettua. Viimeistä kuvaa onneksi enää vailla, sitten saa haasteet hetkeksi jäädä.
  Ja onpas hienoja koristeluita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että muutkin hiukan juhlivat tätä täällä Suomessa! Harmi kun en saanut sitä kuvahaastetta suoritettua, mutta hyvä että sinä sait!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)