1.3.2016

Käyttökokemuksia Fabula-lukusovelluksesta

(Tämä ei ole maksettu mainos)

Kirjojen Netflixiksi verrattavissa oleva kuukausimaksuinen kirjojen lukuohjelma, Fabula, tarjosi ystävänpäivänä mahdollisuuden kokeilla palvelua ilmaiseksi kaksi viikkoa ja minä tietenkin tartuin oitis tilaisuuteen!

Kahden viikon kokeilun aikana kirjoja oli helppo valita luettavaksi, sillä kokoelmaa on kertynyt palveluun jo mukavasti. Fabulaan näyttikin tulevan ilahduttavan säännöllisesti kirjoja monelta eri kustantamolta (mm. Bazar, Art House, Into, Atena, Myllylahti).

Mahdollisuus lukea uutuuksia heti

Erityisen ihanaa oli tarttua uutuuksiin heti ilman ylimääräistä kauppareissua tai kirjastojonotusta! Tällainen sovellus on ehdottomasti tarpeellinen nykymaailmassa ja olen täysin valmis maksamaan säännöllisesti palvelusta, joka tuo minulle mahdollisuuden lukea laaja-alaisesti kirjoja aina kun siltä tuntuu, mihin kellonaikaan tahansa (kunhan wifi-yhteys on kunnossa).

Fabula-sovellus lupaa nettisivuillaan yhteisöllisyyttä ja mahdollisuutta mm. julkaista suosikkisitaatteja suoraan Twitteriin tai Facebookiin, sekä saada kirjasuosituksia ystäviltä. Itse en tätä osiota päässyt täysin kokemaan. Kuulostaa toki kivalta mahdollisuudelta, mutta yhteisöllisyyttä enemmän arvostan sovelluksen kirjavalikoimaa.

Monipuolisuutta lukutottumuksiin

Ensituntumani palveluun on positiivinen. Erityisen riemastuttavaa oli lukea kirjoja, joita en normaalisti lukisi. Itse yllätyin esimerkiksi suuresti Andy Weirin scifi-kirjasta Yksin Marsissa, en olisi uskonut kirjaa niin viihdyttäväksi! Kiitos tästä lukukokemuksesta kuuluu Fabulalle ja mahdollisuudelle alkaa lukemaan jotakin kirjaa vain hetken mielijohteesta.

Siedettävä kuukausimaksu

Fabulaan oli kaikin puolin helppo rakastua, etenkin kun kilpailevia suomenkielisiä sovelluksia ei taida vielä oikein olla markkinoilla. Fabulan kuukausimaksun (9,99 €/kk) koen edulliseksi silloinkin kun kuukaudessa ei ehtisikään ihan hirveän montaa e-kirjaa lukea. En nimittäin voisi koskaan lukea vain sähkökirjoja, jo kahden viikon jälkeen ikävä sivujen kääntämiseen ja kirjan pitelemiseen on suuri! Onneksi Fabula tarjoaakin mahdollisuutta lopettaa tilauksen koska vain, näin voi hyvinkin pitää taukoa e-kirjoista tai ajoittaa sovelluksen käyttöä lomalle tai vaikkapa kesään, jolloin mukana kulkeva kirjasto on oikein mainoa ajatus.

Aion itse jatkaa sovelluksen käyttämistä jatkossakin!


Suosittelemiani kirjoja Fabula-sovelluksessa:

Andy Weir - Yksin Marsissa 
Alan Bradley - Flavia de Luce-sarja 
Siri Pettersen - Odininlapsi
Marie kondo - Konmari
Annmari Dannebey - Kun kuulet laulun varjojen

Minua jäi kiinnostamaan myös nämä:

Yuval Noah Harari - Sapiens, Ihmisen lyhyt historia
Eowyn Ivey - Lumilapsi
John Williams - Stoner
Anne Tamelin - Veriveljet
J.S. Meresmaa - Mifongin kätkemä
Philippa Gregory - Sininen Herttuatar4 kommenttia:

 1. Kuulostaa harkitsemisen arvoiselta palvelulta, ja hienoa että valikoima on kasvanut. Jäin itse miettimään, että mitenköhän tuo toimii matkoilla, jos wifi välillä pätkii tai ulkomailla ei pääse verkkoon ollenkaan. Pitäisi varmaan silti varuiksi pakata paperikirjoja mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovellus on melko riippuvainen netistä, mutta omaan kirjastoon voi ladata kiinnostavat kirjat, jolloin niitä voi mielestäni lukea myös offline. Tämän sovelluksen mielekkyys on tosiaan riippuvainen valikoimasta, jonka säännöllinen kasvaminen on mielestäni tarpeen, jotta sovelluksesta viitsii maksaa pidempäänkin.

   Poista
 2. Kai tiedät, että myös kirjastot lainaavat sähkökirjoja (e-kirjoja), maksutta tietysti. Esim. oma kirjastoni tarjoaa useita noistakin nimekkeistä lainattavaksi. Kannattaa kysellä omasta kirjastosta, sanoo epäkaupallinen kirjastotäti...

  VastaaPoista
 3. Juu, kirjaston (HelMet) valikoima on kovassa käytössä. Lataan kirjat kobo-lukulaitteelleni, joka on huomattavasti kevyempi ja käytännöllisempi kuin tabletti tai kännykkä. Kirjaston kirjoissa on se huono puoli että uutuuksissa on kymmenen varausta ennen kuin nimikkeen saa itselle lainaksi. Lainausaika on minulla mennyt myös useaan otteeseen umpeen kesken kirjan, mikä ketuttaa aika lailla. Monesti myös varaukset avautuvat päällekkäin, jolloin niitä ei ehdi lukea ennen umpeutumista ja joudun taas odottelemaan. Käytän edelleen kirjaston valikoimaa, mutta maksan myös ilolla kuukausimaksua palvelusta, jossa minulla on mahdollisuus lukea minua kiinnostavia kirjoja vaivatta. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kirjailijat

Agatha Christie (1) Alex Capus (1) Alexandre Dumas (1) Ali Shaw (1) Alice Hoffman (1) Ally Condie (1) Alyson Richman (1) Amor Towles (1) Andrzej Sapkowski (1) Angie Sage (1) Anna Godbersen (4) Anne Rice (1) Audrey Niffenegger (1) Becca Fitzpatrick (1) Brenna Yovanoff (1) Carita Forsgren (1) Carolly Erickson (1) Cassandra Clare (1) Cecelia Ahern (1) Celia Rees (2) Charlaine Harris (9) Charles Dickens (1) Charles Frazier (1) Deborah Harkness (1) Deborah Smith (1) Diana Wynne Jones (3) Eileen Goudge (1) Eleanor Herman (1) Erin Morgenstern (1) Eva Illoinen (1) Evelyn Waugh (1) F.H. Burnett (2) Gaby Von Schönthan (1) Gaston Leroux (1) Gayle Forman (1) Gregory Maguire (1) Harper Lee (1) Herman Lindqvist (1) Ian McEwan (2) Ildefonso Falcones (1) Isabel Abedi (1) J.K. Rowling (2) Jamie Ford (1) Jane Johnson (1) Jean M. Untinen-Auel (3) Jeff Lindsay (1) Jeffrey Eugenides (1) John Green (2) Joyce Carol Oates (1) Jude Deveraux (1) Juliette Benzoni (2) Karoliina Timonen (1) Kate Atkinson (1) Kate Morton (1) Kathryn Stockett (1) Kristin Cast (2) L.Frank Baum (1) L.J.Smith (3) L.M Montgomery (1) Lauren Oliver (1) Lewis Carroll (1) Libba Bray (1) Lisa Genova (1) Lisa See (1) Louisa M. Alcott (1) Madeleine Brent (3) Maggie Shayne (1) Maggie Stiefvater (3) Mari Strachan (1) Marie Phillips (1) Markus Zusak (1) Mary Norton (1) Mathias Malzieu (1) Mia Vänskä (1) Michael Scott (1) Michele Hauf (1) Minna Canth (1) Muriel Barbery (1) Nathaniel Hawthorne (1) P.C Cast (2) Patricia C. Wrede (1) Philippa Gregory (1) Pierre Pevel (1) Ransom Riggs (1) Ray Bradbury (1) Roald Dahl (3) Robert Goolrick (1) Sara Gruen (1) Sarah Waters (1) Sarah Winman (1) Sergeanne Golon (1) Sidney Sheldon (1) Stephen King (2) Stephenie Meyer (1) Susan Fletcher (1) Susan Hill (1) Suzanne Collins (3) Terry Pratchett (1) Tess Gerritsen (1) Tessa Gratton (1) Tracy Chevalier (1) Veronica Roth (1) Victor Hugo (1) Virginia Andrews (2)